BULDAN VAKFI, YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Avrupa Birliği Sivil Düşün programı desteği, Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi yönetiminde, katılımcılık ilkesine dayalı bir Stratejik plan hazırlamak için çalıştay düzenledi. Vakfın Kurucu Başkanı Meryem Salman, genç kızların eğitimine engel olan nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik ortak adımların atılmasına zemin hazırlamak istediklerini söyledi.

Denizli ve Buldan'da düzenlenen Buldan Vakfı Gelecek Vizyonu çalıştayına İstanbul'dan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Türkiye ve İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, 360 İletişim Kurucu Başkanı, Denizli'den Denizli Soroptimist Kulubü, DESİAD, GESİFED, GEKA, GİKAD, Denizli Ticaret Odası, Denizli Büyükşehir Kent Konseyi, Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği, Türk Kadınlar Konseyi, Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği, Denizli Kadın Platformu, Denizli Rotary Kulubü, Denizli Otizm Derneği, YKKED, Pamukkale Üniversitesi KASUAM, Ekizler Eğitim ve Gelişim Akademisi temsilcileri katıldı.

Vakıf, bu özel etkinlikte "Buldan Vakfı Geleceği Paylaşıyor" diyerek, geleceğin dünyasını genç kızların ellerinde şekilleneceği inancı ile çalıştayda onların eğitim ve gelişimlerine destek olmak için ortak akılla stratejisini belirlemeyi amaçladı. Toplantıya, Buldan Vakfı'nın önümüzdeki 3 yıllık stratejinin ne olması gerektiği yönünde düşüncelerini paylaştı.

buldan vakfı

STRATEJİK PLAN GÖRÜŞÜLDÜ

Çalıştayda, katılımcılar arasında yapılan tartışmalar ve paylaşılan fikirler doğrultusunda çeşitli konular ele alındı. Bunlar arasında, eğitimdeki cinsiyet eşitsizliklerinin giderilmesi, toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin stereotiplerin kırılması, kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmelerinin sağlanması gibi konular önemli bir yer tuttu. Kuruluşundan bu yana bu sorunların çözümü için çalışmalar yürüten Buldan Vakfı, katılımcıların görüşlerini dikkate alarak stratejik planını güncellemeyi hedefledi.

buldan vakfı

GENÇ KIZLARIN EĞİTİMİ ÖNCELİKLER ARASINDA

Vakfın Kurucu Başkanı Meryem Salman, Buldan Vakfı'nın bu çalıştayı düzenlemesinin amacının farklı paydaşların bir araya gelerek konu ile ilgili sorunların çözümü için birlikte çalışmayı sağlamak olduğunu, genç kızların eğitimine engel olan nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik ortak adımların atılmasına zemin hazırlamak istediklerini belirterek; “Kadın Erkek eşitliğinin sağlanması için gerekli süre 132 yıl. Bu konuda mutsuzuz ama umutsuz değiliz. Bu sürenin kısaltılması için eğitimin gücüne inanıyoruz. Bunun için Buldan Vakfı belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda kız çocuklarının ve genç kızların eğitimini destekleyecek projeleri hayata geçirme konusundaki kararlılığını sürdürecektir” dedi.