CANNES-ÇAL HATTINDAKİ GERÇEKLERİ AÇIKLADI
Denizli’nin Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Fransa’nın Cannes kentinde merkezi İngiltere’de bulunan Global Liderler Kulübü tarafından “Yılın Kent Yöneticisi” ödülü almıştı.
Akcan, başarı hikayesini Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine anlattı. Akcan, “Biz bu ödülü sosyal belediyecilik adına ve kadınlar için yaptığımız çalışmalar nedeniyle aldık. Dağ başında keçi otlatan çoban kadına, ev hanımına, fabrikada çalışan işçi kadına, tarladaki çiftçi kadına da ulaştık. Çal’ın geleceği turizm, tarım ve şaraptır. Çalışmalarımızı turizm ve şarabın tanıtımı adına daha da yoğunlaştıracağız” dedi. Denizli merkezde yaşayan Çal, Bekilli ve Baklanlılar’ın üyesi olduğu Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çal’a gelerek Belediye Nikah Salonu’nda Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile bir araya geldi. Akcan, dernek üyelerine Global Liderler Kulübü’nün geçtiğimiz ay Fransa’da kendisine verdiği “Yılın Kent Yöneticisi” ödülünün hikayesini anlattı. Toplantıya Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Makine Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Deda ve dernek yöneticileri ile üyeleri katıldı.
ÇALLILAR’A DAYALI DÖŞELİ 60 BİN TL’YE EV
Akcan’ın konuşmasından önce söz alan Dernek Başkanı Abdullah Deda, “Çal’ın adını yurt dışında duyuran, yaptığı çalışmalarda sürekli gündemde kalan Başkanımızı kutluyorum. Fransa’da verilen ödül her Çallı’nın göğsünü kabarttı. Bir müjde de ben vereyim. Çallı olup, Çal’da evi olmayanlara müjdemiz var. Başkanımız yer tahsisi yapacak, o yeri biz parayla alacağız. Sonra da 1+1 şeklinde dayalı döşeli konutlar yapıp; ‘Benim ata topraklarında yerim yok, evim yok’ diyenlere 60 bin TL’ye vereceğiz. Çal için gece gündüz çalışan başkanımıza bizler de katkı vermeliyiz. Çorbada tuzumuz olmalıdır” dedi.
ŞARAP TANRISI BU TOPRAKLARDA YAŞADI
Dernek Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Bülent Topuz ise, Çal’da bağcılık ve şarapçılığın daha da gelişmesi ve markalaşma adına Başkan Akcan’ın yaptığı çalışmaların umut verici olduğunu söyledi. Topuz, “Yunan miteolojisine göre şarap tanrısı olan Dionysos, Çal’da yaşamıştır. Bu büyük bir tanıtım fırsatıdır. Üstelik şarap tanrısının güzel bir hikayesi vardır. Bir ürünün hikayesi varsa tanıtımı daha etkili olur. Biz şarap tanrısının adını dünyaya pazarlamalıyız” diye konuştu.
FARKINDALIK YARATTIK, HALKLA BİRLİKTE ÇALIŞTIK
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, konuşmasında özetle tarım, turizm, sosyo-kültürel ve sportif çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Akcan, konuşmasında özetle şunları söyledi, “Kanyondaki çalışmalarla turizm için start verdik. Başta seracılık olmak üzere alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi ve geliştirilmesine katkı veriyoruz. Çal’da üretilen şarabın ve üzümün tanınılırlığını arttırmak için çabalıyoruz. Halkla iç içe çalışıyoruz ve bir çok projemizle farkındalık yaratıyoruz. Eğitime katkı veriyoruz. Başta futbol ve atletizm olmak üzere futbola yaptığımız yatırımlarla çok sayıda çocuğumuzun uyuşturucu bataklığına saplanıp kalmasına izin vermedik. Dağ başında keçi otlatan çoban kadına, ev hanımına, fabrikada çalışan işçi kadına, tarladaki çiftçi kadına da ulaştık. Çal’ın geleceği turizm, tarım ve şaraptır. Çalışmalarımızı turizm ve şarabın tanıtımı adına daha da yoğunlaştıracağız. Şarap, Çal’ın olmazsa olmazıdır. Bizim şu anda yürüttüğümüz Kısık Kanyonu projesi başlı başına başarı destanıdır. Malzemeyi kendimiz alıyoruz, 6.5 milyon TL’ye bitecek olan işi 2 milyona bitireceğiz. Çal’ın geleceği turizmde ve tarımda. Özellikle turizm adına çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.”