Çılgın Türk, Yolculuğa Porto Riko’dan Başladı
Denizlili Elektrik Elektronik Mühendisi Ali Boz, Türkiye’deki kötü gidişi protesto etmek için Karayipler’den Akdeniz’e seyahate başladı. 42 feet uzunluğunda Venture isimli teknesi ile Porto Riko’dan yolculuğa başlayan Boz seyrini Türkiye’de tamamlayacak. Yaklaşık 9 bin kilometre yol yapacak Boz; “Tuzlu su yürüyüşümüz muhalif pasifist bir eylem içeriyor” diye konuştu.
SELAMİ AYDIN
‘Çılgın Türk’ lakabıyla anılan Denizlili 52 yaşındaki Elektrik Elektronik Mühendisi Ali Boz adına yakışır şekilde çılgın bir yolculuğa başladı. Biri Alman diğeri Finli iki arkadaşı ile birlikte Porto Riko’dan bugün demir alan Boz, ilk olarak St. Martean adasına yöneldi. Bermuda Şentan Üçgeni olarak anılan bölgeye gittikten sonra 42 feet kotrası Venture’yi Azor Adası’na çevirecek Boz daha sonra doğuya yönelerek Atlantik Okyanusu’nu aşacak. Akdeniz’deki yolculuğunu Türkiye’de sonlandırmayı planlayan Boz 9 bin kilometreden fazla sürecek seyrini ‘Tuzlu Su Yürüyüşü’ olarak nitelendiriyor.

‘PASİFİST BİR EYLEM’
Türkiye’deki gelişmelerin kendisini üzdüğünü belirten Boz, yolculuğun pasifist bir eylem içerdiğini belirtti. Boz, “Karayipler’den başlayan bu yürüyüşün sebeplerinden biri de Türkiye’deki kötü duruma bir tepki koymak. Tuzlu su yürüyüşümüz muhalif pasifist bir eylem içeriyor. Türkiye daha mutlu olmayı, refah içinde yaşamayı hak ediyor. Bireysel sorunlarımıza bile üzülme fırsatı bulamadan her gün yeni travmayla uyanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘OKYANUSUN HUZURLU DÜNYASINDAN TUZLU SU GETİRECEK’
Türkiye’de hayat pahalılığının her geçen gün halkı daha da zor duruma düşürdüğünü belirten Boz; “Minik azınlıklar gülerken, bizler daha fakir, mutsuz ve umutsuzlaşmışız. Her gün biraz daha fakirleşiyoruz. Okyanusun özgür, çıkarsız, kavgasız, kibirsiz, hırsı olmayan huzurlu dünyasından bir parça tuzlu su getirip, Türkiye’ye bırakacağım. Nasreddin Hoca’nın dediği gibi ‘Ya tutarsa’ diyerek dua edelim” diye konuştu.





