Çürüksu Havzası projesine TÜBİTAK desteği

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz tarafından yürütülen, "Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi" projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz'in yürütücülüğündeki Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi projesi, bu yıl TÜBİTAK panel değerlendirmesine giren 206 proje arasından desteklenmeye hak kazandı.

 

 

 

Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz, bu yıl kendileriyle birlikte 57 projenin desteklendiğini belirterek, eğitim programının hedef kitlesinin, üniversitelerdeki doktora, yüksek lisans, lisans öğrencileri ve öğretmenler olarak belirlendiğini söyledi. Eğitime, Denizli ve Ege Bölgesi olmak üzere aralarında Türkiye'nin çok çeşitli yörelerinden öğrencilerin katılacağını belirten Semiz, yer bilimlerine gönül veren öğrenciler ve öğretmenlerin birçok bilimsel aktiviteyle eşsiz bir deneyim yaşama imkanı bulacağını ifade etti. TÜBİTAK desteğiyle Pamukkale Üniversitesi tarafından ilk kez yapılacak 'Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi", yer bilimlerine olan ilgiyi arttırmak ve katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymalarını sağlamayı amaçlıyor. Eğitim, bu yıl 12- 19 Temmuz ve 02- 09 Ağustos tarihleri arasında Denizli ve Manisa'nın Kula ilçesinde gerçekleştirilecek. Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz'in yürütücülüğünü yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Sefer Beran Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Erdal Gümüş'ün proje yardımcı uzmanlığı yaptığı eğitim programında, Pamukkale, Akdeniz ve Celal Bayar üniversitelerinden akademisyenler eğitim verecek. Sekiz gün sürecek olan kampta, yer bilimleri, çevre bilinci, deprem, fay ve jeotermal enerji eğitimi verilecek. Kampa katılacak olan toplam 50 öğrenci ve öğretmenlerin tüm giderleri TÜBİTAK desteğiyle sağlanacak. Denizli Çürüksu Havzası'ndaki, doğa harikası Pamukkale, jeotermal sistemler, mağaralar, mermer traverten ocakları ve Türkiye'nin en genç ve orijinalliğini en iyi muhafaza etmiş volkanik sahası özelliğine sahip Kula Jeoparkı eğitim amacıyla kullanılacak. Etkinlik sonunda proje katılımcılarına PAÜ tarafından 'Yer Bilimleri Eğitimi Sertifikası' verilecek.