DAVA SÜREÇLERİNİ KISALTAN YÖNTEMLER DENİZLİ’DE KONUŞULDU

Son zamanlarda özellikle zamanla yarışan özel sektörün taraf olduğu ticari davalarda yaşanan gecikmeler, Türkiye’de alternatif uyuşmazlık çözümlerinin de yolunu açtı. Son 5 yıllık dönem içerisinde getirilen arabuluculuk sistemi ve İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin bir ayağı olan İstanbul Tahkim Merkezi, 17 Mayıs Çarşamba günü Denizli Barosu’nda gerçekleştirilen bir toplantıyla Denizlili avukat ve iş adamlarına anlatıldı.

Toplantı, Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar’ın merhum Başsavcı Mustafa Alper’in arabuluculuk belgesini eşine takdim ettiği törenle başladı. Öztatar, yaptığı kısa konuşmada merhum Başsavcı Alper’in arabuluculuğu çok desteklediğini; düzenlenen toplantının kendisini çok heyecanlandırdığını; bu nedenle de Başsavcının sertifikasını vermek için bu toplantıyı beklediklerini aktardı. Merhum eşi adına sertifikayı alan Hatıran Alper, “Eşim iyi bir hukuk adamı olmasının yanı sıra çok çalışkan ve yeniliklere açık bir insandı. Sürekli kendini geliştirmeyi severdi. Arabuluculuk için de çok heyecanlıydı. Keşke aramızda olsaydı da görebilseydi.” dedi. 

 

Toplantının açılış konuşmalarını Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci gerçekleştirdi. Müjdat İlhan, arabuluculuk müessesesinin sadece hukuk eğitiminden geçmiş kişiler tarafından işletilmesi gerektiğinin altını çizerken; aynı zamanda İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olan Müjdat Keçeci, özellikle yurtdışıyla iş yapan iş adamlarının tahkimi mutlaka bilmesi ve tanıması gerektiğine inandığını söyledi. 

 

İstanbul Tahkim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Rıfat Bacanlı ve Genel Sekreteri Dr. Candan Yasan tarafından ISTAC tahkim kurallarının ve başvuru yöntemlerinin anlatıldığı toplantının ilk bölümünden sonra Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ve arabulucular İrfan Medet Akpınar ile Neyir Şeyda Musal tarafından örneklerle arabuluculuk esasları katılımcılara aktarıldı.