DENİB Akademi’den Değer Akış Haritalama Eğitimi
DENİB Akademi’nin düzenlediği “Değer Akış Haritalama (VSM) Eğitimi” Denizli’de yapıldı. Katılımcılar eğitimde israfı, verimsizliği, katma değeri olmayan işleri ve süreçleri keşfetmek için etkili bir yöntem olarak değerlendirilen Değer Akış Haritalamasını öğrendi.
Denizli’de Denizli İhracatçılar Birliği eğitimlerine devam ediyor. DENİB Akademi’nin gerçekleştirdiği son eğitim Değer Akış Haritalama Eğitimi oldu. DENİB binasında düzenlenen eğitimde katılımcılar, tedarikçiden müşteriye kadar bir ürünün üretim yolculuğunu belgeleyen akış şemasını, yani “Değer Akış Haritalama (VSM)” öğrendiler.
Eğitimde ayrıca malzeme ve bilgi akışında yer alan her prosesi dikkatli bir şekilde inceleme ve israf kaynaklarını görmenin en etkili yollarından biri olan “Değer Akış Haritalama (VSM)” kısaca bir süreçteki bütün adımları belgeleyen bir akış şeması olarak tanımlandı.
Tüm sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için kritik önem taşıyan Değer Akış Haritalama eğitiminde yalın düşünce ve 7 temel israf konularına değinilerek değer ve değer akışı kavramları, akış, semboller ve haritalandırma yöntemleri, mevcut durum analizi ve değer akış haritalandırması gibi konuları anlatırken, örnek değer akış haritalama çalışması üzerinden pratik uygulaması da yapıldı.
DENİB Akademi’nin bir sonraki eğitiminin “Dijital Dönüşümün Yeni Bileşenleri” 13 Nisan 2023 tarihinde çevrimiçi olarak yapılacak.
Değer Akış Haritalama Nedir?
İsrafı, verimsizliği, katma değeri olmayan işleri ve süreçleri keşfetmek için etkili bir yöntem olarak değerlendirilen “Değer Akış Haritalama (VSM)”, üretim süreçlerini iyileştirmek, işletmelerin kaynaklarını katma değer oluşturacak işlere yönlendirmek, israfı azaltmak ya da tamamen ortadan kaldırmak, tedarik ve teslim sürelerini kısaltmak, kaliteyi ve verimliliği artırmak, sonuç olarak tüm sistem akışını iyileştirerek sürdürülebilir iş modelleri geliştirmek için kullanılan bir yöntemdir.