Denizli Belediyeleri “Atık Pil” için toplandı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  ve Denizli  Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinasyonu ile Denizli’de  İlçe Belediye Çevre Müdürleri ve yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda TAP derneğinin faaliyetleri anlatıldı, atık pil konusunda yapılanlar ve yapılması gerekenler tartışıldı.

  Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Denizli’de Büyükşehir ve İlçe Belediyelerin Çevre Müdürleri ve kamu kuruluşlarının yetkililerinin katılımı ile bir toplantı düzenledi.

 Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma Daire Başkanı Naciye Kapukıran, Çevre Mühendisi Ramazan Değirmenci, İlçe Belediye temsilcileri, yetkilileri katıldılar.

Toplantı Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Gökoğlan’ın konuşması ile açılırken, yaptığı konuşmada atık pillerin toplanmasının önemine değindi ve bu konuda belediyelere düşen görevleri bir kez daha hatırlattı.

Derneğin Proje Sorumlusu Çevre Mühendisi Diyem Özer’in sunumu ve soru cevaplarla devam eden toplantı sonunda İlçe Belediyelerinin temsilcileri atık pil toplama konusunda yaşadıkları sorunlardan bahsederken bazı Belediye temsilcilerinin önerileri de büyük ilgi gördü.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Koordinatörü Cenk ERTEN toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, belediye temsilcileri ile yapılan her türlü toplantının çok büyük yarar sağladığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı “Bir önceki yıl Türkiye çapında 630 ton olan atık pil toplama miktarını 2016 yılı itibariyle 720 tona çıkardık, bunda belediyelerimizin payı çok büyük.  Denizli atık pil konusunda potansiyeline en çok önem verdiğimiz illerin başında geliyor. Denizli’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için gerek Büyükşehir belediyesi gerek İlçe Belediyelerle koordineli çalışmalarımız bundan sonra daha da ivme kazanacak.

 Atık pillerin toplama miktarlarının arttırılması ve toplama işlemlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak için belediyelerle çok sıkı ilişkiler içinde olmalıyız. Türkiye çapında 30’u büyükşehir olmak üzere 600 civarında belediye ile işbirliğimizi sürdürüyoruz. Her yıl İstanbul’da en çok atık pil toplayan belediyeleri Avrupa’da atık pil tesislerinin olduğu bir ülkeye götürmeye çalışıyoruz, bu tip bilgilendirme gezilerinin belediyelere yararlı olduğunu sanıyorum. Avrupa’daki çevre uygulamalarını yerinde görmek, bizim için de belediye yetkililerimizi için de uzun vadede faydalı olacaktır. Önümüzdeki yıl aynı uygulamayı diğer illerimizde de yaparak başarılı belediyeleri yurtdışı gezilerimize götürmek istiyoruz. Amacımız atık pil ve çevreye dikkat çekmek, ülkemizdeki atık pil toplama miktarını Avrupa ülkeleri düzeyine çıkarmaktır.

Belediyelerin yanı sıra teknomarketler, zincir marketler, bakanlıklar, organize sanayi bölgeleri, okullar, muhtarlıklar, Diyanet İşleri, Silahlı Kuvvetler, oteller, Emniyet Gen. Md ve hastaneler de bizimle işbirliği yapan kuruluşlar arasında. En çok atık pili bölge olarak Marmara’dan, şehir olarak ise İstanbul’dan topluyoruz”  dedi.