DÜNYA İÇİN İYİ BİR İNSAN YETİŞTİRMEK

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde Prof. Dr. Acar Baltaş’ın sunumuyla “Potansiyelini Hayata Yansıtan Çocuklar Yetiştirmek” konulu konferans, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde yüzlerce dinleyicinin katılımıyla gerçekleşti.

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu yaptığı açış konuşmasında; Denizli halkına yoğun katılımları sebebiyle teşekkür ederek,  öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin önemini vurguladı. Konuşmasının devamında ise, “Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu doğrultusunda öğrencilerimize değerlerimizi yaşayarak öğretebilmek için projelerimizi uyguluyor ve daha neler yapabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Çalışmalarından ilham aldığımız muhterem hocamız da projelerimize kayıtsız kalmayıp ilimize teşrif ederek bizleri onurlandırdı. Bu vesileyle sizlerin nezdinde kıymetli hocamıza Denizli’mize verdiği önem nedeniyle şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 

ÇOCUKLARINIZI EV İŞLERİNE DAHİL EDİN

Prof. Dr. Acar Baltaş konferansa ilgileri nedeniyle Denizli’lilere teşekkür ederek, anne/baba ve eğitimcilere çocuk yetiştirmek konularında bilgiler verdi. Baltaş, Özellikle çocukların bir yaşından itibaren ev işlerine dahil edilmesi gerektiği, 14 yaşından sonra çocukların yaz döneminde çalıştırılmasının çocukların hayatı öğrenmeleri açısından çok yararlı olacağını belirtti. Baltaş, çocukların konfor alanlarının dışına çıkarılmaları gerektiği, başarısızlığın da başarının bir parçası olduğunu ifade ederek çocukların özgüvenlerine değil özsaygılarına yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. İstemekle başarmak arasında zayıf bir ilişki olduğunu belirten Baltaş; başarılı olabilmek için insanın başarabileceği bir şey istemesi ve bütün enerjisini o alana odaklaması gerektiğini belirtti. Çocuklarımıza istedikleri her şeyi vermenin onlara bir ceza olduğunu vurgulayan Baltaş; bunun sonucunda “nedeni belli olmadan herşeye hakkı olduğuna inanan ve hayattan hep alacaklı hisseden” çocuklar yetiştirdiğimizi, ders çalışmaktan başka hiçbir sorumluluk almamış ve hiçbir baskıyla karşılaşmamış olan bu çocukların yetişkinliklerinde zorlukları aşmalarını, hayatla mücadele etmelerini beklemenin gerçekçi olmadığını ifade etti.