Elektronik Sigara Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Gerçek
1.Elektronik sigaralar iki gruba ayrılır;
HnB (Heat not Burn) tütünü yakmadan ısıtan buharlaştıran cihazlar, aromalı gliserin sıvılarını (e-likit) buharlaştıran cihazlar.
2.Gliserin tabanlı aroma ve nikotin ile zenginleştirilen e-likitleri buharlaştıran elektronik sigaralar, tütün mamülü normal sigaralardan yüzde 95 daha az zararlıdır, ancak tamamen zararsız değildir.
HnB (Heat not Burn) tütünü yakmadan ısıtan buharlaştıran cihazların ise ne kadar zararlı olup olmadığı konusunda bir araştırma yapılmamıştır.
3.Elektronik sigaraların yüzde 95 daha az zararlı olması bağımlılık yapmayacağı anlamına gelmez. Normal sigaraya oranla daha az bağımlılık yapmaktadır. Elektronik sigara da kullanılan likitlerin nikotin oranını düşürmeniz ve tamamen nikotinsiz sıvılara geçmeniz elektronik sigara kullanmanın temel presibidir ve sigara bağımlılığından kullanmanın birinci yoludur.
4.İngiltere' de yapılan gözlem ve deneylerde sigarayı bırakmada sonuç alınabilecek en etkili araçcın elektronik sigara olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca Britanya Krallığında e-sigara kullanımı devlet tarafından desteklenmekte ve reçetelerde tedavi amacı ile kullanılmaktadır. kaynak: https://bit.ly/2JhZsBT
5. Türkiye' de elektronik sigara kullanımı bilinçli düzeyde değildir. Evyap veya sahte ürünler sağlığınıza zarar verebilir. Boğaz tahrişi ve bazı diğer sağlık sorunları yaşamanıza neden olabilirler.
6. Elektronik sigaralar hatalı kullanımları dışında patlamaz, kullanılan pillerin kalitesini kontrol etmek, mekanik modda kısa devreye neden olabilecek dikkatsizlikler ve kullanım talimatlarına uymamak en sık bilinen hatalardır.
7. Elektronik sigaralar yurtdışından Türkiye' ye getirilemez, buna iQos ve GLO gibi ürünlerde dahildir. Gerek yolculuk esnasında gerekse e-ticaret ile satın alacağınız ürünlere gümrükte el konulacağını unutmayınız.
8. Amerika ve Avrupa’ da elektronik sigara kullanımı yasak olan herhangi bir ülke bulunmamaktadır.Tam listesini buradan görebilirsiniz.
9. Din yönünden sigara kullanımı ile aynı fetvalar geçerlidir. Elektronik sigaralarda normal sigaralar gibi orucu bozar.
10.Amerika menşeili bir marka olan JUUL LABS, Altria grup tarafından yüzde 35 hissesi 12.8 Milyar dolar karşılığında 2018 yılında satın alınmıştır. Daha fazla detay için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. https://www.elektroniksigaravip.net.tr/