“ERMENİ SOYKIRIMINI UNUTMADIK”

Denizli  Ülkü Ocakları Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Birim Başkanı Eray Köroğlu, Ernenil’erin Hocalı’da yaptıkları soykırımı unutmadıklarını söyledi.

 Üniversiteli Ülkücüler Hocalı Soykırımının 25. yıl dönümü nedeniyle PAÜ Kampüsünde basın açıklaması yaptı.

“TAM BİR KATLİAM”

26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karşı Ermenilerin tam anlamıyla bir katliam yaptığını belirten Ülkü Ocakları PAÜ  Birim Başkanı Eray Köroğlu,  "Medeni ve çağdaş olduğu belirtilen " dünyanın gözleri önünde yapılan 21. yüzyılın en büyük soykırımı Hocalı katliamının 25'inci yıl dönümün deyiz. 26 Şubat 1992 tarihi Azerbaycan ve Türk Dünyası için en acı günlerden biri olmasının yanı sıra insanlık tarihi için de kara bir lekedir.ç26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kentinde sivil halka karşı Ermeniler tam anlamıyla bir katliam yapmışlardır. Bugün sözde soykırım iddialarıyla Türkiye'yi suçlayan Ermenistan'ın Devlet Başkanı "Robert Koçaryan " canisinin direktifleri doğrultusunda Ermeniler Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için stratejik önemi olan hocalı kentini ele geçirmek için 25 Şubat gecesi katliam gayesiyle harekete geçmiştir. Hocalı'mn işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türk'leri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir. Resmi verilere göre, o gece 613 kişi hunharca katledilmiş; bunlardan 83 çocuk, 106 kadın acımasız yöntemlerle işkence yapılarak öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alinmiş, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla caninin kurtarmıştır. Ermeniler Şehitleri özel acımasızlıkla, gözlerini oyularak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları deşilmiş ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerimizin birçoğunun cesetleri yakılmıştır” dedi.

HOCALI’YA SESSİZ KALDILAR

Çağdaş Dünya’nın Hocalı katliamına sessiz kalmalarını eleştiren Köroğlu, “Soykırım Türk'e ve mazluma yapılınca soykırım savunucusu imzacılar nerededir? Vahşetin yönü Türk olunca İnsan Hakları yahut Avrupa ne yapmaktadır? Uluslar arası camialar Türk milletinin kendini müdafaasını dahi "soykırım" olarak nitelendirirken bu vahşeti neden görmemezlikten gelmektedir? Unutulmasın ki biz Türk milliyetçileri, Ülkücüler; Türk milletine karşı yapılan bu soykırımı üzerinden 25 yıl değil 100 yıl dahi geçse unutmayacağız. Gözlerini bu zalimlerin yaptıklarına kapatan, kulaklarını masum insanların çığlığına tıkayan terör hamilerine de hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz. Kardeş ülke Azerbaycan Türklerine yönelik bu elim olay Türklük bilincini taşıyan zihinlerden asla silinmeyecektir. İnsanlığın katledildiği, hamile kadınların karnının deşildiği, mazlum ana ve babaların şehit edildiği, sırf Türk olduğu için yüzlerce insanın katledildiği bu soykırıma bizler gözlerimizi kapatamayız. Gözü dönmüş canilerin gerçekleştirdiği bu soykırım unutulmayacaktır. Onlar sanıyorlar ki, biz sus sak mesele kalmayacak. Hâlbuki, biz sussak tarih, susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki; bizden kurtul salar mesele kalmayacak. Hâlbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrı'nın gazabından kurtulamayacaklar! 21. Yüzyılın 'çağdaş' dünyası halen Hocalı katliamına sessiz kalmaktadır, görmezden gelmektedir. Türk'ün çığlığı uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz "Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır." Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Buradan da bu soykırımı unutmayacağımızı en yüksek sesimizle haykırıyoruz” diye konuştu.

“AĞLAMA KARANFİL” ŞİİRİNİ OKUDU

Basın açıklamasının ardından Meryem Şen, Ağlama Karanfil şiirini okudu. MESUT GÜLER