Evcil Hayvan Taşıma Kafesi Nasıl Olmalı?

Evcil Hayvan Taşıma Kafesi Nasıl Olmalı?


Evcil hayvan sahiplerinin mutlaka tedarik etmesi gereken ürün çeşitlerinin başında evcil hayvan taşıma kafesi bulunuyor.  Evcil hayvanların seyahat esnasında güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi ve aynı zamanda veteriner hekim kontrollerine rahatlıkla  götürülüp getirilebilmesi için veteriner malzemeleri  arasında da yer alan evcil hayvan taşıma kafeslerine ihtiyaç duyulur. Peki, bu ürünler arasından tercih yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Evcil hayvanlarınızın güvenliği için nasıl bir taşıma kafesi tercihli yapmalısınız?
  • Kalite
    Öncelikle seçiminizi mutlaka kaliteli materyallerden üretilmiş olan bir ürün modelinden yana yapmanız gerekiyor. Çünkü kalitesiz ürünler çok kısa bir süre içerisinde yıpranabilir ve bundan  daha da önemlisi kullanım esnasında kulp bölümü çıkabilir, kırılabilir. Bu da evcil hayvanlarınızın yaralanmasına sebebiyet verebilir. Kaliteli ve bir o kadar da dayanıklı veteriner malzemeleri arasından seçim yapmak için markaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Üretiminde kaliteye önem verdiğini kanıtlamış olan markaların ürünlerine yönelmelisiniz.
  • Ebatlar
    Pek çok farklı veteriner malzemeleri gibi evcil hayvan taşıma kafesleri de farklı ölçülerde üretilebiliyor. Seçtiğiniz modelin  ölçülerine mutlaka dikkat etmelisiniz. Evcil hayvanınız içerisinde rahatlıkla hareket edebilmeli,  ayağa kalkabilmeli ve dönebilmelidir. Evcil hayvan sahipleri sadece hayvana sığabileceği ölçülerde taşıma kafeslerini tercih ediyor. Ancak bu büyük bir yanlıştır.  Evcil hayvanın kafesin içerisine sığması yeterli değil, aynı zamanda içerisinde rahatlıkla dönebilmeli ve ayağa kalkabilmelidir. Bu nedenle ebatları titizlikle gözden geçirerek uygun olanı tercih etmelisiniz.
  • Kapı
    Bu ürün çeşitleri genellikle 3 parçadan oluşuyor.  Alt ve üst parça ile kapı bölümü birbirinden ayrılabilir şekilde üretimi gerçekleştiriliyor.  Burada dikkat etmeniz gereken unsur kapı bölümünün evcil hayvanların patilerinin sıkışmayacağı sıklıkta olmasıdır. Evcil hayvan taşıma kıyafetlerini kapı bölümü genellikle sert plastik ya da metal malzeme kullanılarak üretiliyor. Kapılarda hayvanların rahatlıkla bakınabilmesi ve nefes alabilmesi için  gözenekler bulunuyor. Bu gözeneklerin evcil hayvanların patilerinin sıkışmayacağı sıklıkla olması da büyük önem taşıyor.
  • Kolay Kapanma
    Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da kafeslerin kolaylıkla kapatılabiliyor olmasıdır. Kedi ve köpeklerin kafes içerisine girmek konusunda biraz inatçı olduklarını belirtebiliriz.  Bu nedenle evcil hayvanınızı kafese koyduktan sonra kapısını hızlı bir şekilde kapatmanız gerekebilir. Kolaylıkla kapanan bir kapı yapısına sahip olması sizin için avantajlı bir durumdur. Aynı zamanda alt ve üst parça da  pratik bir şekilde kapanabiliyor olmalıdır. Kilit mekanizmalarının sağlam olmasına ve kolaylıkla kilitlenebilmesine de dikkat etmelisiniz.

Veteriner Hekim Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Evcil dostlarımız için mutlaka bir veteriner hekiminizin olması gerekiyor.  Öncelikle evcil hayvanların rutin sağlık kontrollerinin yapılabilmesi ve aynı zamanda iç parazit, dış parazit, karma aşı çeşitli aşılardan düzenli olarak gerçekleştirilebilmesi için mutlaka veteriner hekime ihtiyacınız olacak. Özellikle ilk defa evcil hayvan beslemeye başlayanlar veteriner hekim seçimini nasıl yapması gerektiği konusunda kararsız kalabiliyor. Bu nedenle sizler için bazı konuları mercek altına aldık. Bu bilgiler doğrultusunda kolaylıkla veteriner hekim seçimi yapabilirsiniz.
  • Kolay ulaşım
    Öncelikle veteriner hekiminize kolaylıkla ulaşabiliyor olmanız  büyük önem taşıyor. Çünkü acil durumlarda yolda çok fazla zaman kaybetmek istemeyeceksiniz. Evcil hayvanlarınız hastalandığında ya da istenmeyen bir kaza meydana geldiğinde veteriner hekime kısa sürede ulaşabiliyor olmanız çok büyük önem taşıyor. Böylelikle derhal acil müdahale için kullanılan veteriner malzemeleri devreye girebilir ve  ilk müdahale kısa sürede gerçekleştirilebilir. Bu nedenle olabildiğince evinize yakın bir yerde hizmet veren veteriner hekimleri öncelikli olarak değerlendirmenizde fayda var.
  • Donanım
    Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur  kliniğin veteriner malzemeleri ile donatılmış olup olmadığıdır.  En azından acil müdahaleler için gerekli olan malzemelerin mutlaka klinikte bulunuyor olması gerekir. Ateş ölçer, bandaj, enjektör, serum gibi  malzemelerin bulunuyor olması acil olarak müdahale edilmesi gereken durumlarda zaman kaybetmenizi engeller. Elbette her veteriner hekimliği kliniğinde santrifüj cihazı ya da EKG cihazı gibi  cihazlar olmak durumunda değil. Şayet bu ve benzeri veteriner malzemeleri de bulunuyorsa her türlü müdahale ve tetkik çok daha kolay bir şekilde yapılabilir.
  • İletişim
    Veteriner hekiminiz ile son derece kolay bir şekilde iletişim kurabiliyor olmanız da üzerinde titizlikle durmanız gereken unsurlar arasında yer alıyor.  Evcil hayvanlarınızın sağlığı ve bakımı ile ilgili her türlü soruyu yöneltebilmeli ve detaylı bir yanıt alabilmelisiniz. Dolayısıyla iletişim kurmakta zorlanmayacağınız bir veteriner hekime tercih etmeniz önem taşıyor. Gerektiğinde telefon ile rahatlıkla ulaşabilmeli ve sorularınızı sorabilmesiniz. Çünkü kimi zaman  evcil hayvanlarınızın gösterdiği herhangi bir tepki kliniğe götürüp götürmemek konusunda kararsız kalmanıza sebebiyet verebilir. Böyle durumlarda veteriner hekiminizi telefonla arayabilir ve kliniğe getirmeniz gerekip gerekmediğini sorabilirsiniz.
  • Hijyen
    Klinikte hijyen kurallarına dikkat edilip edilmediği dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Veteriner hekimliği  merkezlerinin de bir sağlık kuruluşu olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle mutlaka hijyen koşullarına maksimum düzeyde dikkat ediliyor olması gerekir. Veteriner hekim ile görüşmeye gittiğinizde kliniği gözden geçirebilir ve hijyenik olup olmadığı hakkında fikir edinebilirsiniz.

Yoğun Bakım Çadırı Nedir?

Veteriner hekimliği  merkezlerinde sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde sunulabilmesi için özellikle bazı malzemelerin tedarik edilmiş olması gerekiyor. Hayvanların sağlığı noktasında hayati önem taşıyabilen veteriner malzemeleri  arasında yoğun bakım çadırı da bulunuyor.  Özel olarak dizayn edilen yoğun bakım çadırları hasta hayvanların yoğun bakımda kalması gerektiğinde kullanılıyor ve yoğun bakım  esnasında gerekli müdahalelerin çok daha kolay bir şekilde yapılabilmesine de olanak tanıyor.
Yoğun bakım çadırları çeşitli markalar tarafından farklı materyaller kullanılarak üretilebiliyor. Bununla birlikte ölçüleri de yine birbirinden çok farklı olabiliyor.  Genellikle içerisine büyük cins bir köpeğin rahatlıkla sığabileceği ölçülerde olanlar veteriner hekimler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Bununla birlikte kediler için ayrı olarak yoğun bakım çadırı tedarik eden  veterinerlik kliniklerinin de bulunduğunu belirtebiliriz. Yoğun bakım çadırları veteriner malzemeleri arasında titizlikle tercih edilen ürünlerden biri oluyor.

Yoğun Bakım Çadırlarının Ortak Özellikleri

Öncelikle bu veteriner malzemeleri hangi markanın ürününü tercih edildiğine bağlı olarak birbirinden farklı özelliklere sahip olabileceği bilgisini aktaralım. Aşağıda sıralanan özellikler genel olarak yoğun bakım çadırlarına kazandırılan özellikler olsa da marka tercihine göre bu unsurların değişebileceğinin altını çizmekte fayda var.
  • Yoğun bakım çadırları genellikle katlanabilir ve kolaylıkla taşınabilir yapıda üretiliyor. Katlandığında minimum oranda yer kaplayacak şekilde dizayn edildiği için dış ortamda yapılması gereken acil müdahalelerde de rahatlıkla kullanılabiliyor.  Bununla birlikte bu bulaşıcı hastalık riski söz konusu olduğunda da yoğun bakım çadırlarının devreye girebildiğini belirtebiliriz.
  • Yoğun bakım çadırları anestezi odası ve aynı zamanda oksijen tedavi ünitesi olarak da kullanılabiliyor.  Doğadaki vahşi hayvanları anestezi uygulanması için de bu ürünlerin sıklıkla tercih edildiğini belirtelim.
  • Özel yapısı hayvanların vücut ısılarını ayarlamaya yardımcı oluyor. Özellikle yüksek ateş  problemi yaşandığında hayvanların vücut ısılarının ideal seviyeye ulaşabilmesi için yoğun bakım çadırları kullanılabiliyor.
  • Ürünler çoğunlukla fermuarlı bir yapıya sahip oluyor. Kapı bölümüne kazandırılan fermuar sayesinde hayvanlar içerisinde rahatlıkla konulabiliyor ve kapısı pratik bir şekilde kapatılabiliyor
    .
  • Nefes alabilen kumaş çeşitleri kullanılarak hazırlandığı için yoğun bakım çadırı içerisinde solunum problemi yaşanmıyor. Aynı zamanda bir bölümü ya da tamamı şeffaf materyalden hazırlanıyor ve böylelikle çadırın açılmasına gerek kalmadan hayvanların  veteriner hekim tarafından gözlemlenmesi mümkün olabiliyor.
  • Genellikle yoğun bakım çadır içerisinde çeşitli ısı ekipmanları da bulunuyor. Bu sayede vücut ısısının hızlı bir şekilde istenen seviyeye getirilmesi mümkün hale geliyor.