İYİ PARTİ: SÖYLENENLERLE YAPILANLAR BİRBİRİYLE ÖRTÜŞMÜYOR

İYİ Parti Denizli Eğitim’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Yener Ergür, yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Söylenenlerin ve yapılanların birbiri ile örtüşmediğini belirten Ergür, 20 yıldır bu ülkeyi yönetenler, eğitim seviyesini gittikçe dibe çekiyor’ diye konuştu.
İYİ Parti Denizli Eğitimden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Yener Ergür okulların açılması ile birlikte artan vaka sayıları, kapanan derslikler ve eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken başlıklarla konuyu özetleyen Ergür, “Ülkemizin ve dünyanın yeni nesilden beklentisi oldukça yüksektir. Yeni neslin bu beklentiyi karşılayabilmesi için devletin görevi; öğrencilerimize, eğitim ve sosyal alanda gelişmelerini sağlayacak, eşitlikçi, yenilikçi olarak kalkınma hedeflerine yönelik imkânlar sunmaktır. Bu imkânları dil, din, ırk, sosyal çevre, sosyo ekonomik ayrımcılığa fırsat vermeden sağlamalıdır. Görünen ve yaşanan odur ki, 20 yıllık yönetimde olan zihniyetin Milli Eğitim Politikaları ve uygulamaları,  yeni neslin ihtiyaçlarını karşılayamamakta ve eğitim- öğretim çağdaş medeniyetler seviyesine henüz getirilememiştir. Bu konuda dikkat çekmemiz gereken başlıca konular var; Deniyor ki, “Milli Eğitim Bakanlığı bütün kademelerde, bütün dersler için gerekli ders kitaplarını temin edip okullarda öğrencilerle buluşturarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktadır.” Hayır efendim, Yıllardır Öğrencilerimize, ücreti vergilerimizle ödenen kitaplar, eğitim- öğretim yılı sonunda kapakları dahi açılmadan maalesef geri dönüşüme gönderilmektedir. Böylelikle büyük bir israf yapılırken, bu uygulamayla öğrenciye de veliye de bir yarar sağlanamamıştır. Dediler ki, “Ders kitabı dışında öğrencilere yardımcı kitap adı altında fazladan kitap aldırılmayacak.” Oysaki Milli Eğitim müfredatını karşıladığı belirtilen ders kitapları, öğrencileri sıralama sınavına zorlayan LGS, YKS gibi sınav sisteminin ihtiyaçlarını karşılamadığından, öğretmen ve okul idaresine -yayınevlerinin yaptığı teşviklerle - öğrencilere yardımcı kitap adı altında birçok yayın almaları çeşitli yollarla mecbur bırakılmaktadır. Özellikle yabancı dil kitapları aile bütçesine büyük bir külfet getirmektedir. Kitapları alamayan ailelerin çocuklarına karşı düştükleri durumu, yardımcı kitabı alamayan öğrencilerin sınıf arkadaşları karşısında düştükleri durum hem eşitsizliği bir kere daha gözler önüne sermiş hem de ebeveyn ve çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkilemiştir. Çıkıp tüm kameraların karşısında “Pandemi koşullarında eğitim-öğretim için yüz yüze ve uzaktan eğitimde yaşanabilecek bütün önlemler alındı.” Dediler. Görüyoruz ki okullarda yeterince maske ve dezenfektan yok. Okullarımızda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz arasındaki mesafe kurallarına uymuyor, uyamıyor. Hijyen ortamının ve şartlarının sağlanamadığı bu ortamda, okulların açılmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Denizli’de ise 37 okulda vaka çıkarken, 103 sınıf karantinaya alındı ve 234 öğrenci ile 6 öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bir an önce bu yanlışları düzeltmemiz gerek. Geleceğimiz olan nesli bu denli kolay kaybedemeyiz. Siz daha eğitim sistemini düzeltememişken, bu çocukları eğitimden uzaklaştırıyorsunuz.” diye konuştu.