Karahayıt’ta Çalışmalar Başladı
Pamukkale Üniversitesi’nin Karahayıt’da yapacağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin protokolü imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet, hastanenin yapılacağı alana giderek çalışmaların startını verdi. İdari, poliklinik, havuz ve klinik bloğu şeklinde 96 yataklı olarak tasarlanan hastane 3 yıl içinde tamamlanacak. Hastane 42 milyon 400 bin liraya mal olacak.
Karahayıt bölgesinde yapılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ilimiz modern bir ‘termal kür ve sağlık merkezi’ne kavuşacak. Denizli için dev bir proje olan, bölge ve ülke bazında çok önemli kazanımlar sağlayacağı düşünülen hastanenin bugün gerçekleşen yer teslimi ile proje resmen başlatıldı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok ve daire çalışanları, ihaleyi alan Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar ve İnşaat Koordinatörü Taner Akar ile firma çalışanlarının katıldığı toplantıda, projeye ait sigorta, iş yeri açtırılması gibi detaylar da fiilen başlatılmış oldu.
Proje hakkında teknik bilgiler veren Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 19 bin 746 m2’lik arsa üzerinde yapılacağını, dört ayrı blok şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandığını söyledi. Projenin toplam inşaat alanının 23 bin 326 m2 olduğunu ifade eden Tok, kapalı otopark alanı 4 bin 268m2 (100 araçlık), 30 araçlık açık otopark ve 8.000 m2 de yeşil alan olacak şekilde planlandığını söyledi. PAÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok, bugünden itibaren inşasına başlanan hastanenin yıl sonunda yüzde %20’lik kısmının tamamlanacağının ön görüldüğünü ifade ederken, 2020 yılının Nisan ayında hastanenin tamamlanacağının bilgisini verdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, uzun yıllardır Denizli’nin gündeminde olan, ülkenin termal tedavi ve terapi alanında önemli bir sağlık merkezi haline gelecek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin bugün gerçekleşen yer teslimi ile projenin fiilen başladığını söyledi. Rektör Bağ, ‘Sağlık ve turizme çok önemli katkılar sunacak olan hastanemiz; üniversitemize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Karahayıt bölgesi kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşerek ulusal ve uluslararası platformlarda marka olacaktır. Ülkemiz ve Denizli artık modern bir ‘termal kür ve sağlık merkezi’ne kavuşacaktır’ dedi.
Katkılarından dolayı teşekkürler
Bu dev projenin gerçekleşmesinde bir çok kişi ve kurumun büyük katkılar sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, değerli milletvekillerimize, Denizli eski Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve yeni Valimiz Hasan Karahan’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, Pamukkale İlçe Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e, İl Sağlık ve Çevre-Şehircilik Müdürlüklerimize ve üniversitemiz proje ekibine, şahsım ve üniversitemiz adına teşekkürü bir borç bilirim. Denizli’nin gerek yurtiçi ve gerekse yurt dışındaki tanıtımında önemli bir mihenk taşı olacağına inandığımız bu proje; gelecek nesillere aktaracağımız değerli bir miras olacaktır” dedi.
Proje hakkında teknik bilgiler şu şekilde:
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Denizli Merkez Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi bulunan Pamukkale Üniversitesi’ ne ait 19.746 m2 lik arsa üzerinde yapılacak. İnşaat ihalesi anahtar teslimi götürü bedelli olacak ve hastanenin inşaat bütçesi Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak. Hastane; İdari Blok, Poliklinik Bloğu, Havuz Bloğu ve Klinik (yatak) Bloğu şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandı. Proje, toplam inşaat alanı 23.326 m2, kapalı otopark alanı 4.268m2 (100 araçlık), 30 araçlık açık otopark ve 8.000 m2 de yeşil alan olacak şekilde tasarlandı. İdari Blok,1 bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kattan oluşmaktadır. Bodrum katın kullanım alanları dışındaki bölümü de kapalı otopark olarak planlanmıştır. Bu alanda yaklaşık 100 araçlık otopark alanı oluşturulmuştur. İdari Blok bodrum katında teknik alanlar, yemekhane; zemin katında ofisler, yemekhane, kafeterya ve konferans salonu bulunmaktadır. 1. katında ofisler, öğretim üyeleri odaları ve yönetim birimleri ile konferans salonu boşluğu bulunmaktadır.
Poliklinik Bloğu, bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kattan oluşmaktadır. Bu blokta ayakta tedavi ile ilgili birimler bulunmaktadır. 1. kattan çelik taşıyıcılı köprü vasıtası ile idari bloğa, bodrum kattan da havuz bloğuna geçiş bulunmaktadır.Yatak Bloğu, bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kattan oluşmaktadır. 8 adet süit, 88 adet normal olmak üzere toplam 96yatak olarak planlanmıştır. Bodrum kattan diğer tüm bloklara bağlantı sağlanmıştır. Bodrum katta teknik alanlar, genel sığınak, havuz bloğu ile bağlantılı soyunma odaları, çamaşırhane ve mutfak planlanmıştır. Zemin kat ve üst katlarda yatak odaları ve bunlarla bağlantılı mekânlar planlanmıştır.Havuz Bloğu tek katlı olup tamamı toprak altında olacak şekilde planlanmış, üstü yeşil alan olarak tasarlanmıştır. Binada 1 adet genel havuz, 2’şer adet bay bayan normal havuz, 1 adet genel kaplıca havuzu ve bay bayan özel kaplıca havuzları ile tüm havuzlara ait mekanik tesisat alanları bulunmaktadır. Kaplıca havuzlarının üstüne kubbeler yapılarak geleneksel Türk Hamamı çizgisinde tasarımlar yapılmış, normal havuzların üstünde açılıp kapanabilen camlı özel sistemlerle çatı oluşturulup modern çizgilerle geleneksel öğeler harmanlanarak tasarım kriterleri oluşturulmuştur. Yeşil alan olarak planlanan çatı, bloklar arasındaki avlu ile birleştirilerek peyzaj alanları oluşturulmuştur”.