MERAKLIYIM, ÖYLEYSE VARIM!

Eğitim alanında yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, şimdi de Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri işbirliği ile ‘Meraklıyım, Öyleyse Varım!’ projesi başlattı.

Proje Doç. Dr. Nuray Mamur yürütücülüğünde 7 Mart’ta başlayacak ve Mayıs ayında son bulacaktır. Proje kapsamında Doç. Dr. Nuray Mamur, Doç. Dr. Ayşe Savran Gencer, Doç. Dr. Necla Köksal, Yrd. Doç. Dr. Sibel Kazak, Dr. Tuğba Sarı ve Öğr. Gör. Yüksel Hancıoğlu tarafından öğrencilere bilim ve sanat alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları ile yaratıcı drama etkinlikleri yaptırılması planlanıyor. “Meraklıyım, Öyleyse Varım!” projesi, çocukların bilim ve sanat eğitimi yoluyla kendilerini, toplumsal çevreyi ve doğayı keşfetmelerini sağlayarak sürdürülebilir gelişimi desteklemeyi amaçlanıyor. Projede yer alan etkileşimli uygulamalar mümkün olduğunca farklı bilim ve sanat alanlarından örnekler oluşturabilecek şekilde düzenlendi. Ayrıca bilim ve sanat atölyelerindeki her etkinlik disiplinler arası geçişlere imkân verecek biçimde birbiriyle ilişkilendirildi. Çocukların kendini ifade, özgüven ve bireysel yaratıcılığının gelişimine katkı sağlamak amacıyla bilim ve sanat atölye etkinlikleri yaratıcı drama uygulamaları ile desteklendi. Etkinliklerin temel felsefesi çocuklarda fiziki, kültürel ve doğal çevreye duyarlılığı artırmak çerçevesinde oluşturulmuştur. Bu yolla çocukların bilim ve sanata bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamak amaçlandı.

PROJENİN GENEL AMACI 

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların bilim ve sanat eğitimi yoluyla kendilerini, toplumsal çevreyi ve doğayı keşfetmelerini sağlayarak sürdürülebilir gelişimi desteklemektir.

PROJENİN ÖZEL AMAÇLARI:

Çocukları görsel sanatların ve bilimin farklı alanları ile buluşturmak. Bilim ve sanat arasında köprü kurarak çocuklarda bütüncül öğrenmeye destek olmak. Sanat ve bilim yoluyla çocukların kendilerini, toplumsal çevreyi ve doğayı keşfetmelerini sağlamak.  Çocukların yaratıcılık ve gördükleri nesneler üzerine merak ve düşlem gücünü artırmak. Gözlem, uygulama ve deneyler yoluyla çocukların görsel imgelerini zenginleştirmek. Çocukların sanatı ve bilimi bir yaşam biçimi haline dönüştürmelerine olanak tanımak. Çocuklarda eleştirel düşünme becerisinin gelişimini sağlamak. Çocukların etkili iletişim ve işbirliği becerileri kazanmasını sağlamaktır.

YALÇIN BAĞBOZAN