PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DUYARLILIĞI

Geleceğe yönelik projelerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi bir yandan da çevre konusunda önemli çalışmalar yapıyor.

 Sadece 2017 yılında 10 bin 720 litre bitkisel atık yağ toplayan Pamukkale Belediyesi, 10 milyar 720 milyon litre suyun kirlenmesini engellerken, 10 milyon 356 bin 816 ton ambalaj atığı topladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Yaptığımız çalışmalarla ilçemizi geleceğe hazırlıyoruz. Aynı zamanda çevreye karşı duyarlı davranıyoruz. Son 1 yılda yaklaşık 11 milyar litre suyun kirlenmesini önledik. 11 milyon tona yakın da ambalaj atığı topladık. Çevre bizim için çok önemli” dedi. Kurulduğu günden bu yana Pamukkale ilçesini geleceğe hazırlamak için yoğun mesai harcayan Pamukkale Belediyesi, önemli projelere imza atıyor. Eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal belediyeciliğe kadar her konuda Türkiye’ye örnek olan Pamukkale Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevre konusunda da duyarlılık gösteriyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geleceğe temiz bir çevre bırakmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, belediye olarak tüm çalışmalarında çevrenin korunmasına dikkat ettiklerini belirtti.  Pamukkale Belediyesi çevre bilincini oluşturmak adına ilçedeki tüm okullarda bir çok etkinlik düzenleyerek, hem bitkisel atıkların toplanması hem de ambalaj atıklarının ayrıştırılması noktasında bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam ediyor.

2017 YILINDA 10 BİN 720 LİTRE ATIK YAĞ TOPLANDI

Atık Yağ toplama projesini yıllardır devam ettiren Pamukkale Belediyesi, 2017 yılında 10 bin 720 litre atık yağ topladı. 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre suyu kirlenmekten kurtarıyor.  Bu hesaba göre Pamukkale Belediyesi son 1 yılda 10 milyar 720 milyon litre suyun kirlenmesini önlemiş oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevreye ve su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanıp geri dönüşümü noktasında göreve geldiği yıldan bu yana titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Başkan Gürlesin, “Atık yağ toplama projesi çerçevesinde Lisanslı firma olan DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Kazanım Biodizel Ürt. San. Tic. A.Ş firması ve Pamukkale Belediyesi arasında ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Protokolü’  doğrultusunda atık yağlar toplanıyor. Muhtarlıklarımıza ve okullarımıza atık yağ bidonu bırakılarak vatandaşlarımızın atık yağlarını buralara bırakmalarını istiyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın evlerinde biriktirdiği 5 litreden az olan atık yağları kendilerine en yakın atık yağ toplama bidonlarına koymaları noktasında duyurularımızı sık sık yapıyoruz. Eğer, vatandaşlarımızın evlerinde biriktirdikleri atık yağları 5 litreden fazla ise telefon ile bildirmeleri halinde de bizzat evlerden alabiliyoruz” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, tüm mahallelerde atık yağ toplama hizmeti verilerek, atık yağların karşılığında da deterjan hediye edildiğini söyledi. Ayrıca, Mehmetçik Mahallesi Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde bulunan atık yağ makinesi içine dökülen her 2 litre yağ için, makine tarafından teşvik amacıyla 1 TL ödül verildiğini kaydetti.

10.3 MİLYON TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

Ambalaj atıklarının da geri dönüşümünün çok önemli olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  2017 yılında ilçe genelinde 10 milyon 356 bin 816 ton ambalaj atığı toplandığını belirtti. “Pamukkale İlçesi’nde, belediye olarak temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yürütmekteyiz” diyen Başkan Gürlesin, “Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. Göreve geldiğimizden bu yana Pamukkale Belediyesi olarak, ‘Ambalaj Atığı Toplanması, Geri Dönüşümü ve Atık Yönetim Planı’ işleri kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek için ilçede yer alan 68 mahalle de çevre bilinci eğitimleri yapıyoruz.  ‘Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ kapsamında Pamukkale Geri Kazanım Projesi çalışmaları kapsamında konutlarda, okullarda ve kamu kurumları ile işyerlerinde (market vb.) çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak çevre bilinci için uygun görülen yerlere bırakılmak üzere 2017 yılında, 600 adet dörtlü geri dönüşüm konteynırı aldık ve dağıtımı yapıldı. Yine 2017’de, 3000’e yakın iç mekân kutusu okullara, kamu kurumlarına ve işyerlerine verildi. Tüm çalışmalarımız sonucunda, 2017 yılında toplam 10 milyon356 bin 816 ton ambalaj atığı toplandı” diye konuştu.

“ÇEVRE DOSTU BİR BELEDİYEYİZ”

“Çevre Dostu bir belediyeyiz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hem doğanın korunması hem de ekonomik kayıpların önlenmesi için geri dönüşüme önem verdiklerini söyledi. Geri dönüşümle birlikte, doğal kaynakların korunduğunu, enerji tasarrufu sağlandığını, ekonomiye katkı yapıldığını ifade eden Gürlesin, “Üzerinde yaşadığımız dünyanın bize sağlamış olduğu doğal kaynakları ve güzelliği geleceğe taşımak adına temiz bir çevre adına geri dönüşüm gerçekten çok önemli. Suyun, havanın ve toprağın kirletilmesini en aza indirmek adına, kaynakların sürdürülebilir yönetimini sağlamak amacıyla ambalaj atıklarının geri dönüşümü önemlidir. Pamukkale Belediyesi olarak, geri dönüşüm projelerimiz tüm hızıyla devam edecektir” dedi.