Rektör Bağ: “İş Birliklerimiz ile Pamukkale Üniversitesine İlgi Arttı”
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversite-kamu kurum ve kuruluşlarının iş birlikleri sayesinde üniversitenin güçlendiğini, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim hayatına devam etmek için Denizli ve Pamukkale Üniversitesine olan ilgilerinin arttığını ifade etti.
Pamukkale Üniversitesinin geleneksel olarak her yıl altı aylık periyotlarla düzenlediği ve üniversite, kamu kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve firmalar ile işbirliklerini arttırmaya yönelik olan Pamukkale Üniversitesi Danışma Kurulunun 2019 yılı ikinci ve son toplantısı Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın başkanlık ettiği toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi, Prof. Dr. Erdinç Duru, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Senato Üyeleri, fakülte ve meslek yüksekokullarının danışma kurulu üyeleri, kamu kurum kuruluşlar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarından yetkililer katıldı.
Açılışta ilk konuşmayı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ gerçekleştirdi. Konuşmasına toplantının katılan tüm paydaşlara, Denizli ve Türkiye adına hayırlara vesile olması temennisi ile başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, konuşmasının devamında 2019 yılını Pamukkale Üniversitesi özelinde değerlendirdi. 2019 yılında Pamukkale Üniversitesi olarak hayata geçirilen projelerden ve elde edilen başarılardan da bahseden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2019 yılını Pamukkale Üniversitesi için başarılı bir yıl olarak değerlendirdi. Rektör Prof. Dr. Bağ, ana sponsorluğunu Pamukkale Teknokentin yaptığı 6 takım ile Teknofest 2019’a katıldıklarını, 5 takımın finalde yarıştığını, yüksek irtifa kategorisinde Hazar takımının Hiera 3000 roketi ile Türkiye 1.si olduğunu, Atay Takımının da Alatay isimli elektrikli araç ile yerlilik kategorisinde Türkiye 3.sü olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık” projesine Pamukkale Üniversitesi’nin en başından beri etkin bir şekilde katıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversite bünyesinde ısıl işlem görmemiş organik atıklar da dâhil olmak üzere ortaya çıkan atıkların değerlendirildiğini dile getirirken, Üniversite bünyesinde kurulmuş olan bu geri dönüşüm sisteminin Denizli geneline de uyarlanabileceğini hatırlattı. Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde fiziki imkânları geliştirme adına yenileme çalışmalarının yanında ek mekânların da yapımının hızla devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Bağ, Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde de yeni teknoloji cihazlar ve yeni üniteleri hastaların hizmetine sunduklarına değindi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ konuşmasına şöyle devam etti: “Pamukkale Üniversitesi olarak sağlık turizminde ruhsat alan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ilk, Türkiye genelinde ise yine ilk dört üniversiteden biriyiz. Sağlık turizmi anlamında oldukça fazla yol kat ettik. Sadece termal fizik tedavi değil organ nakli, obezite, göğüs hastalıkları gibi hastalıkların tedavisinde de üniversitemiz oldukça yetkin ve yeterlidir. Üniversite, kamu-kurum ve kuruluşların iş birlikleri sayesinde öğrenci dostu bir il ve üniversite olmamız nedeniyle özellikle yabancı uyruklu öğrencilerin Denizli ve Pamukkale Üniversitesini tercihleri gün geçtikçe artıyor. Denizli’ye yoğun bir ilgi var. Bu noktada ilimize de teşekkür ediyorum.”
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın konuşmasının ardından Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Orhan, kamu-sanayi iş birliği konusunda danışma kurulu üyelerini bilgilendirip 2019 yılında bu kapsamda yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Mehmet Orhan’ın konuşmasının ardından Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, Pamukkale Teknokent ve yaptığı çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.
Prof. Dr. Duru: “2019 Yılında Pamukkale Üniversitesi’ni 10 Bin Öğrenci Ziyaret Etti”
Toplantıda Pamukkale Üniversitesi’nin tanıtım faaliyetleri ve eğitim öğretim alanında yapılan çalışmalar hakkında konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Denizli’de eğitim öğretimin kalitesini arttırmaya yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 10’un üzerinde protokol imzaladıklarını ifade eden Prof. Dr. Erdinç Duru, Denizli ve Pamukkale Üniversitesi’ni tanıtmak adına 2019 yılında Pamukkale Üniversitesi’ni Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 10 bin lise öğrencisinin ziyaret ettiğini, gelecek yıllarda bu tanıtım faaliyetlerinin tüm Ege bölgesine yaymak için çalışmalarına devam ettiklerini hatırlattı. Pamukkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM)’in düzenlediği kurslar kapsamında üç yüzün üzerinde aile danışma yetiştirdiklerine değinen Prof. Dr. Duru, sosyal hizmetler alanında da çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Toplantı, danışma kuruluna katılan kurum ve kuruluşların yetkililerinin 2019 yılını değerlendirmesi ve karşılıklı görüş alışverişlerinin yapılması ile sona erdi.
HABER MERKEZİ