Shukran Soltanov Bilek Güreşinde Başarılarına Yenilerini Eklemeye Hazırlanıyor
Bilek güreşinde birçok rakibini geride bırakan Shukran Soltanov, günlük çift antrenman yaparak yaklaşan turnuvalara hazırlandığını belirtti. Ünlü ve başarılı kol güreşçisi “Pandemi sürecinde pek çok şey aksadı buna antrenmanlarımda dâhil. Fakat şu an toparlanma süresi içerisindeyim. Kol güreşinde kendime çok güveniyorum. Tabi bu güven boş bir güvenden çok çalışmanın ve azmin verdiği bir gurur. Günde iki kez antrenman yaparak disiplin ve kondisyonumu yüksek tutuyorum. Oldukça sıkı hazırlanmaya çalışıyorum. Katılacağım turnuvalarda madalyalar ile döneceğime de inancım tam” dedi.

1989 yılında Azerbaycan’a bağlı Sabirabad bölgesinde dünyaya gelen Shukran Soltanov, sporcu kimliği ile daha çocuk yaşlarda tanıştığını ve küçük yaşlardan itibaren boks ile iç içe bir yaşam sürdüğünü ifade ermektedir. İlgi duyduğu spor dalının en çok boks olduğunu söyleyen ve bugünlerde en iyi boksörler arasında gösterilen sporcu birçok alanda madalya ve birincilik kazanmıştır. Boksun yanı sıra profesyonel kol güreşi de yapan Shukran Soltanov sıkı çalışması ve disiplini ile de tanınmaktadır.
Son iki yıldır içerisinde olduğumuz pandemi süresi boyunca spor dallarının da bu büyük salgından etkilendiğini belirten ünlü boksör Shukran Soltanov, “Her sektörde olduğu gibi bu corona salgını spor alanını da etkiledi elbette. Ama biz sporcular olarak krizi fırsata çevirmeyi iyi biliriz. Bu yasakların olduğu ve corona salgının en fazla olduğu dönemlerde kendimizi geliştirmeye ve antrenmanlarımızı arttırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Şöyle ki; sürekli antrenman yaparak sporuma ve kendime daha fazla zaman ayırdım bu sayede yeni sezonda bomba gibi olacağım. Rakiplerim benden korksun.” dedi.





