SON GÜN 15 EKİM!
BAKAN AÇIKLAMIŞTI; ARTIK GİRİLMEYECEK...
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Denizli'ye 84.6 km uzaklıkta bulunan Salda Gölü'nün Beyaz Adalar bölümü son ziyaretçilerini ağırlıyor.
Denizlili vatandaşların oldukça sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Salda Gölü, son 3 ayda 800 binden fazla yerli ve yabancı turisti ağırladı. Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'nün Beyaz Adalar bölümü 15 Ekim'den itibaren girişler yasaklanacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 15 Ekim'den itibaren girişlerin yasaklanacağını açıklamasından sonra bölgenin girişe kapatılması için ahşap bariyerlerin yerleştirilmesine başlandı.
Bakan Kurum ; Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık" demişti.
Bölgenin korunması için getirilen yasaktan önce Salda Gölü Beyaz Adalar Bölümü ziyaretçi akınına uğradı.




