TEGV’DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Denizli Deliktaş Öğrenim Birimi, öğrencilere okuldan arta kalan zamanlarda eğitim desteği vermek üzere kapılarını açıyor.
Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, güzel bir çocukluk geçirmeleri ve geleceğe donanımlı hazırlanmaları için, yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor.TEGV, Türkiye geneline yayılmış etkinlik noktalarıyla, bütün çocukları kucaklayan, güler yüzlü, sıcak, donanımlı ve aktif öğrenme ortamları sunuyor. Uzman bir ekip tarafından, çağın gerekleri göz önünde bulundurularak, çocuklarımızın eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılamak üzere hazırlanan ve zengin eğitim malzemeleriyle desteklenen TEGV’in eğitim programlarında çocuklar, eğlenerek öğreniyor. 2003 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Deliktaş Öğrenim Birimi’nde etkinliklere katılan çocuklar İlköğretime Destek Programlarının yanı sıra, Okuyorum Oynuyorum Yaratıcı okuma ve yazma, Düşler Atölyesi, Drama Atölyesi, Matematik ve Fen Eğlenerek Öğren, Algo Dijital ile Bilişim ve Renkli Kalemler gibi etkinliklerle hem yaratıcılıklarını geliştirip, eğlenecekler hem de bilgilerini tazeleyip yenilerini ekleyecekler. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan TEGV, etkinlik noktalarında 18 Eylül itibarı ile 2017 – 2018 Etkinlik Yılı’nı başlatıyor. TEGV’in birbirinden eğlenceli ve çağdaş eğitim noktalarında çocuklarımız geleceğe güvenle hazırlanıyor.
ALGO DİJİTAL GELİYOR
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Denizli Deliktaş Öğrenim Birimi Sorumlusu Fatma Gökalp, yeni eğitim ve öğretim yılında da öğrencilerin yanında olduklarını söyledi. TEGV Deliktaş Öğrenim Birimi Sorumlusu Gökalp, “TEGV dört ana alanda (matematik, fen, okuma ve sanat) gerçekleştirdiği eğitim programlarına bir yenisini daha ekliyor. Çocukların temel dijital becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlanan Algo Dijital, bilişim dünyasının kapılarını çocuklara açıyor. Google.org desteği ile hayata geçecek projenin, çocukların problem çözme, algoritmik düşünme, blok temelli kodlama/programlama, dijital okuryazarlık ve dijital yurttaşlıkla ilgili becerilerini geliştirmelerine katkı sunması amaçlanıyor. Bu kapsamda geliştirilecek eğitimler ve etkileşimli içerikler, bütün TEGV noktalarında uygulanacak; üç yılda 160 bin çocuğa ve 2.000’den fazla gönüllüye ulaşacak. Projenin en heyecan verici ayağı ise herkesin kullanımına açık olacak web portalı. Online bir portal olarak Eylül 2017’de hayata geçtiği zaman AlgoDijital’e bütün çocuklar erişebilecek. TEGV ve Google.org işbirliği ile hayata geçecek olan Algo Dijital sayesinde çocuklar, geleceğin ve bugünün dünyasına daha donanımlı hazırlanacaklar.TEGV ve Yapı Kredi Bankası’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ve tamamen çocuklar tarafından hazırlanan bir gazetecilik projesi olan Renkli Kalemler Projesi BU YIL Denizli Deliktaş Öğrenim Birimi’nde de başlıyor. Çok sevilen Renkli Kalemler Projesi yeni dönem çalışmalarında çocuklar internet gazeteciliği ile tanışıyor” dedi.
RENKLİ KALEMLER PROJESİ
Gökalp, “TEGV ve Yapı Kredi Bankası’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ve tamamen 4-8. sınıf çocukları tarafından hazırlanan bir gazetecilik projesi. Bu proje kapsamında, 12 hafta boyunca bir araya gelerek çalışan çocuklar, gazetecilik mesleği ile tanışıyorlar, gazetecilerin kullandıkları eşyaları/gereçleri tanıyıp kullanma fırsatı yakalıyorlar ve farklı gazetecilik türleri olduğunu keşfediyorlar. Programın devam eden haftalarında, çocuklar profesyonel gazetecilerle tanışıp yerel gazete ziyareti gerçekleştirerek, kendi bölgelerinde haber peşinde koşuyorlar ve gazetecilik ruhunu hissetme şansını yakalıyorlar. Çok sevilen bu projenin yeni dönem çalışmalarını wwww.renklikalemler.org adresinden takip edebilirsiniz. Bugüne kadar çıkan ve bundan sonra çıkacak olan tüm Renkli Kalemler gazetelerine “Gazetelerimiz” linkinden ulaşabilirsiniz. Siz de bu gazetecilik serüvenini merak ediyorsanız, sizi web sitemizde yolculuğa davet ediyoruz” diye konuştu.
YALÇIN BAĞBOZAN