TÜRKİYE’DEKİ 4 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ PAÜ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile imzalanan eğitim protokolleri kapsamında Türkiye’de ‘İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Hizmetleri Eğitimi’ verecek dört üniversiteden biri de Pamukkale Üniversitesi oldu.

Başvuru yapan 21 üniversite arasından kabul gören dört üniversiteden biri olan Pamukkale Üniversitesi, onaylanan bu protokol çerçevesinde toplumun her kesiminde oluşturması hedeflenen iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesinde etkili olmasına katkı sağlayacak. Pamukkale Üniversitesi ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan ‘‘İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme’ işbirliği protokolü kapsamında hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecek. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol hakkında açıklamalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi ve PAÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Veysel Büyüktuna, imzalanan protokol kapsamında, “Bu alanda Türkiye genelinde eğitim verecek dört üniversiteden biri olmanın mutluluğu içindeyiz. Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir. Pamukkale Üniversitesi artık işveren ve işveren vekilleri için 16 Saatlik Yüz Yüze Eğitim ile ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimleri verecek. Az tehlikeli iş kolunda; eczaneler, lokantalar, oteller, okullar, yurtlar, perakende mağazalar, marketler, apartmanlar, büroda hizmet verenler (avukatlar, muhasebeciler, gümrükçüler, emlakçılar, reklam ajansları) gibi basit tarzda tekstil imalatı ve gıda imalat ve satış işleri yer alıyor. Eğitimlerde başarılı olup belge alanlar Bakanlığın ‘İSG Vekili sınavına giriş hakkı kazanacak. Böylece elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli iş tanımında yer alan işyerleri kendi bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetini yürütebilecek. Başta Üniversitem adına olmak üzere ilimize ve bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.