UĞUR, TAYİN HAKKI İSTEDİ
Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli-Aydın Üniversite Şube Başkanı Sezai Uğur Üniversitede görev yapan idari personele tayin hakkı tanınmasını istedi.
Uğur sendika binasında yaptığı basın açıklamasında “Üniversitede çalışan idari personel 657 Sayılı DMK hükümlerine tabi olarak çalışan kamu personeli olmasına rağmen üniversitelerin kendilerine özgü durumları nedeniyle eş, sağlık v.b. özür durumu tayin hakkından yararlanamamaktadır. Nakil durumları açısından diğer memurlardan farklı uygulamalara maruz kalan üniversitelerde görev yapan idari personel bu yönüyle büyük bir haksızlık yaşamaktadır” dedi.
“PERSONEL MUTSUZ
Tayin hakkı olmayan personelin huzursuz olduğunu dile getiren Uğur, “Düşünebiliyor musunuz; üniversitelerde görev yapan idari personel, sağlıkla ilgili bir sorun dahi yaşasa tayin isteyememektedir. Bu da var olan sağlık sorunlarının düzenli tedavi imkânı olmadığı için daha da artmasına ve ilerlemesine neden olmaktadır. Ayrıca eş ve çocuklarından ayrı kalan idari personelin eşleri arasında huzursuzluk yaşanmakta, bazıları boşanma aşamasına gelmekte, dolayısıyla aile bütünlükleri bozulmaktadır.Yer değiştirme talebi olan ve muvafakat için kurumu ile sorun yaşayan personele yapılan keyfi uygulamalar da çalışanlar üzerinde psikolojik baskı oluşmasına neden olabilmektedir” diye konuştu.
“VERİMLİ OLMAIYORLAR”
Mobbinge maruz kalan üniversite çalışanlarının verimli ve kaliteli iş üretemediğini kaydeden Uğur,
“Türk Eğitim-Sen olarak bu hak mahrumiyetlerine kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Dolayısıyla YÖK’e gönderilmek üzere bir dilekçe kampanyası başlattık. Bu kampanya kapsamında; YÖK’ün, üniversitelerde görev yapan personelin, 3 yıl görev yapmak kaydıyla isteğe bağlı olarak, özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkân sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme (becayiş) hakkını da kapsayacak şekilde bir yönetmelik çıkarmasını talep ediyoruz. YÖK bu talebimizi hayata geçirirse, üniversite personeli daha huzurlu, verimli ve mutlu olarak çalışacaktır. Dolayısıyla YÖK’ün konuyu bir an önce gündeme almasını ve çözüm üretmesini bekliyoruz. Mücadelemiz sonuç alınıncaya kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Sendika Başkanı Sezai Uğur ve yönetim kurulu üyeleri, Üniversitede görev yapan idari personele tayin hakkı tanınmasını isteyen dilekçeleri YÖK’e gönderdi. MESUT GÜLER




