ÖLEN EŞİNİN ADINI PARKTA YAŞATACAK

Honaz’da ölen eşinin adını yaşatmak isteyen hayırsever, park yapılması amacıyla arsasını bağışladı. Çiftin adını taşıyan park Sevgililer Günü’nde hizmete açıldı.

Honaz’da yaşayan Mevlüt Kuru, geçen yıl hayatını kaybeden eşi Ayşe Kuru’nun adını yaşatmak için ilçe belediyesine park yapılması şartıyla arsa bağışladı. Haydar Mahallesi’ndeki arsada çalışma başlatan Honaz Belediyesi ilçeye çocuk parkı kazandırdı.

Ayşe-Mevlüt Kuru adını taşıyan parkın açılışı da Sevgililer Günü’nde yapıldı. Hayırsever Mevlüt Kuru ve Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek açılış kurdelesini birlikte kesti. Ayrıca açılışta ölen Ayşe Kuru için lokma yapıldı.

Kepenek, bu güne kadar yaptıkları açılışlar içinde en anlamlısının bu park açılışı olduğunu söyledi. Kepenek, “Bugün 14 Şubat. Öbür dünyaya göç etmiş değerli eşine ne kadar bağlı olduğunu ne kadar onu sevdiğini, ne kadar aile kavramının güçlü ve değerli olduğunun çok güzel bir günündeyiz. Anlamlı parkın açılışındayız. Kendisi küçük görünen bu park aslında o sevgiyi, o aşkı o güzelliği içinde barındırıyor” ifadelerini kullandı.

Süreci de anlatan Kepenek; “Bana 5-6 ay önce geldiklerinde biz böyle biz hayır yapacağız dediklerinde, ben de bir park yapalım, çocuklar orada eğlensin, orada yetişsin dediğimde yüzleri gülmüştü. Ayşe'nin adı olacak denmişti. Ayşe teyzemizin adı bugün parkımızda. Allah onu nurlar içerisinde yatırsın. Bu ülkede halan çok güzel insanlar, anlamlı işler yapmaya devam ediyor. Buna ihtiyacımız var. Bizim el ele verip ülkemizin gençlerimizin geleceğini düşünme sorumluluğumuz var. Ben bu parkı kullanan herkesin, Ayşe teyzemizin arkasından hayır duası etmesini diliyorum. Anlamlı bir 14 Şubat oldu bizim için' diye konuştu.

ÖLEN EŞİNİN ADINI PARKTA YAŞATACAK