BULDANLI ÖĞRENCİLER, İSTANBUL’UN TARİHİ LİSELERİNİ GEZDİ

Buldan Kadıköy İlk ve Ortaokulu öğrencileri, lise tanıtım günleri kapsamında İstanbul’un tarihi okulları Galatasaray Lisesi ile Kabataş Erkek Lisesini ziyaret etti. Liseli ağabey ve ablalarıyla da tanışan öğrenciler, seçecekleri liselerin kendilerine sunacağı fırsatları da yerinde görme imkanı buldu.

Lise tanıtım günleri kapsamında İstanbul’un tarihi okullarından Galatasaray Lisesi ile Kabataş Erkek Lisesini ziyaret eden öğrencilere, Okul Müdürü Muhammed Cem Aktaş ile  rehberlik öğretmenleri eşlik etti. Geziye 5 öğretmenleri ile katılan 41 öğrenci, tarihi liseleri yerinde görüp, olanakları ve eğitim koşulları hakkında bilgi edindi.

Okul Müdürü Muhammed Cem Aktaş,  öğrencilerin kişisel gelişimlerini ve eğitim vizyonlarına farklılık katması düşüncesiyle  lise tanıtım günleri  gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Özellikle 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı’na  (LGS) girecek öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçen gezilerimize bir yenisini daha ekledik.  Hafta içerisinde İstanbul’un tarihi ve Türkiye’nin dünya çapında tanınmış iki lisesini gezdik. Öğrencilerimiz liseli ağabey ve ablalarıyla tanışıp sohbet ederek,  bu tarz okulların kendilerine sunacağı fırsatları dinleme ve yerinde görme imkanı buldu. Gezi öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçti” dedi.

Yapılan inceleme gezilerini olumlu bulduklarını söyleyen Kadıköy İlk ve Ortaokulu öğrencileri, “Sınav öncesi liseleri tanımamız bizleri cesaretlendiriyor” diyerek, okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti.