KOCA SERGİYİ BİR TIK’A SIĞDIRDILAR

Sarayköy Sakarya İlkokulu öğrencileri sene sonu sergisini sanal ortama taşıdı. Anasınıfı öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan sanal sergide, çocukların dijital dünya ile doğru şekilde tanışmaları amaçlanıyor.

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bulunan Sakarya İlkokulu, çocukların dijital dünya ile doğru şekilde tanışmaları, teknolojinin eğitimlerine daha fazla katkı sağlaması amacıyla farkındalık yaratan bir sanal sergi düzenledi. Anasınıfı öğrencilerine bir yıl boyunca eğitimi verilen ressamları tanıma projesi kapsamında ortaya çıkan ürünler sanal sergide beğeniye sunuldu.

Sanal sergide yer alan resimler ayrıca Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Sergiye Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Sakarya İlkokulu Müdürü Osman Alacan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlçenin ilk sanal sergisi

Serginin açış konuşmasını yapan Sakarya İlkokul Müdürü Osman Alacan, “Çağımızın ana iletişim omurgası olan internetin dünyada ve ülkemizde kullanımı hızlı bir şekilde artıyor. 2020 yılında baş gösteren covid salgını ile dijital okuryazarlık daha da önem kazanmıştır. Bu düşünceden yola çıkarak, her yıl yaptığımız anasınıfı sergimizi, okul öncesi öğretmenimiz Fatma Banaz’ın önerisiyle dijital yapma kararı aldık. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin, idaremizin ve personellerimizin yoğun çalışma ve gayretiyle bu güne geldik ve sergimizi hazırladık” dedi.

QR kodla gezilebiliyor

Konuşmaların ardından öğrenciler dünyaca ünlü ressamların kostümlerini giyerek öz geçmişlerini tanıttı. Perdeye yansıyan ressamların fotoğraflarının önünde ezberledikleri bilgileri ustaca anlatan minikleri misafirler uzun süre alkışladı.

Ressam tanıtımının ardından sanal serginin yurt dışı tanıtım videosu izlendi. Misafirlere sanal serginin QR kodu bir kâğıt üzerinde dağıtılarak istedikleri zaman telefonlarından girip sergiye bakabilecekleri bilgisi verildi. Sanal sergide miniklerin yaptığı resimlerin yanında dünyaca ünlü ressamlar da öz geçmişleri ile yer alıyor.

Sanal sergi gezinin ardından Kültür Merkezi’nin amfi salonunda yer alan resim sergisinin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akhan, Sakarya İlkokul Müdürü Alacan kesti.