ACIPAYAM'DA YENİ HİZMET BİNASI YAPILACAK

​​​​​​​Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 4 yıl önce meydana gelen deprem sonrası orta hasarlı olduğu belirlenerek yıkılan hükümet konağının yerine ilçeye, yeni belediye binası ile birlikte yapılacak.

Acıpayam'da 20 Mart 2019'da yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan tespit çalışmalarında orta hasarlı olduğu belirlenerek kapatılan ve daha sonra yıkılan hükümet konağının yenisinin yapılması için yürütülen çalışmalar son aşamaya geldi.

Yıkılan hükümet konağının yerine yapılacak iki bloklu yeni yapıda belediye binası da olacak. Aynı alanda bodrum+zemin+3 kat şeklinde inşa edilecek ve ayrı girişleri olacak modern bina, ilçenin hükümet konağı ve belediye binası ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlandı. Üzerinde çalışılan ve son şekli verilecek projeye uygun olarak haziran ayında yapılması planlanan ihale sürecinin ardından binanın inşaatına başlanacak.

“Kısa zamanda inşaatına başlanacak”

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan yaptığı açıklamada, "Hükümet konağımızın ve birlikte yapılacak olan belediye binamızın son durumunu mimarımızla değerlendirdik. Çok kısa zamanda inşaatına başlanacak. Bu konuda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya çok  teşekkür ederiz. Acıpayam halkı gereğini candan yapmaya devam edecektir. Ayrıca gece gündüz demeden bakanımızla defalarca görüşerek emniyet binamızın anayol yol güzergahında olması ve hükümet konağımızın son şekline gelmesi için yoğun çaba harcayan Şahin Tin vekilime teşekkür ediyorum" dedi.