"SU VE ÇEVRE, HER TÜRLÜ SİYASİ ANLAYIŞIN ÜSTÜNDE OLMALIDIR"

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasında su ve çevrenin her türlü siyasi anlayışının üstünde tutulması gerektiğini belirtti.

Acıpayam Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kapsamında Ucarı Gölpark Tesisleri'nde etkinlik düzenledi. Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, ilçe protokolü, belediye birim müdürleri ve belediye personelinin katıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; "Su ve çevre her türlü siyasi anlayışın üstünde olmalıdır. Su bittiği zaman ne yazık ki hayat da bitecek. Etkinliğin burada yapılması anlamlı olmuş. Yeraltı suyu kesilirse burası da kesilecek. Bu güzelim doğa parçası, yok olup gidecek. Kırsal kesimlere bakıyorum. Dünyanın kirlenmesinde bizim kırsal kesimimizin çok az etkisi var. Ne yazık ki gelişmiş ülkelerin doymaz hırsları bugünlere gelmemize hız kazandırdı. Şuna inanıyorum; yer yüzündeki kaynaklar hakça kullanıldığı sürece bu dünya, bu evren, yer tüzündeki bu insanlara binlerce yıl yetecektir. Dünya sadece bizim değil, göletteki kurbağanın da balığın da burada uçan bir kuşun da en az bizim kadar hakkı var" dedi.

Dünyada "Çevre kirliliği" denilince en önemli konunun su olduğunu ifade eden Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz ise; "Bazı şeylerin tükendiğini anlatmak için 'Deniz bitti' denilir. Gerçekten fiziki anlamda da deniz ve su bitmek üzere. Yapraklı barajı, 150 milyon metreküp hacme sahip. Şu anda 30 milyon metreküp bir su var" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından "Temiz Deniz, Tüm Dünya" temasıyla kutlanan Dünya Çevre Günü etkinliğine katılanlanlar Ucarı Göleti'nde, göletin temizliği ve balıkların beslenmesini gerçekleştirdi. Bu özel gün ile birlikte "Bağımsız Sıfır Toplayıcıları"na yelekleri ve kimlikleri Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan tarafından dağıtıldı. Öte yandan Acıpayam Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Acıpayam Şubesi tarafından organize edilen, bisikletin günlük hayattaki kullanımını yaygınlaştırmak, çevre dostu ulaşım alanında farkındalık oluşturmak amacıyla “Çevre Dostu Bir Yaşam” için bisiklet turu etkinliği gerçekleştirildi.