DEPREM GERÇEĞİ DENİZLİ’DE KONUŞULACAK

​​​​​​​Kahramanmaraş Depremleri ve Çıkarılması Gereken Dersler Uluslararası Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 9-10 Haziran 2023 tarihlerinde konunun uzmanı Türk ve Japon bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek sempozyumda depremlerden çıkarılması gereken dersler ele alınacak.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş (Türkiye) Depremleri ve Çıkarılması Gereken Dersler  konulu sempozyum, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Honaz Belediyesi, Buldan Belediyesi, Denizli Ticaret Borsası, Pamukkale Üniversitesi Teknokent, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliği ile PAÜ’de gerçekleştirilecek. Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Hierapolis Konferans Salonu’nda yapılacak olan Deprem Sempozyumu 9 Haziran  Cuma günü başlayacak ve 2 gün devam edecek.

"SEMPOZYUM DENİZLİ İÇİN ÖNEMLİ”

Türk, Çin ve Japon bilim insanlarının konuşmacı olarak katılacağı sempozyumun Denizli’de yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,   23-26 Temmuz  Buldan depremlerini hatırlatarak, “  2003 depremleri Buldan Yenicekent, Derbent, Çamköy, Bozalan mahallelerinde önemli hasara neden oldu. Ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminde ise bir kez daha deprem gerçeği ile karşı karşıya geldik. O nedenle belediyemizin imkanları dahilinde katkı sunduğumuz sempozyum Denizli ve Buldan için çok önemli” dedi.

BİLİM ADAMLARI KONUŞACAK

Sempozyumda, PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Halil Kumsar, Mühendislik Jeolojisi Derneği üyesi ve Ryukyus Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü (Okinawa, Japonya) öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Aydan, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reşat Ulusay, Tongji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Fawu Wang, Kanazawa Üniversitesi’nden Masakatsu Miyajima, Çin Bilim İnsanı Profesör Manchao He’nin konuşmacı olarak yer alacak.  

Sempozyumun ikinci gününde Buldan gezisi gerçekleştirecek olan bilim insanları, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde görme imkanı bulacak.