ACIPAYAM BU DEFA OSB’YE KAVUŞACAK MI?
Yumrutaş Mahallesi yakınlarında yer tahsisi yapılan, tabelası çakılan ve 2011 yılında arsanın Yörükoğlu firmasına satılmasıyla kurulamayan Acıpayam Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için çalışmalar yeniden başladı.
Projeyi dosya halinde 2022 yılının aralık ayında Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank’a verdiklerini ifade eden Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Acıpayam Belediyesi işbirliğinde OSB için yer arayışında olduklarını söyledi.
Acıpayam’da ‘Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi’ için ilk adım, 1998 yılın atılmış, OSB’nin kurulması için ilçeye bağlı Yumrutaş Mahallesi yakınlarındaki 490 dekarlık alan yer tahsisi yapılmıştı. OSB için tabelanın bile çakıldığı arazi, 2011 Ağustos ayında Yörükoğlu firmasına satıldı. Arazinin satılmasıyla birlikte Acıpayam OSB projesi, iptal olmuştu. Acıpayam’da OBS kurulması için çalışmalar yeniden başladı.
“PROJEYİ DOSYA HALİNDE BAKAN VARANK’A VERDİM”
Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy, 2022 yılının aralık ayında bir dizi temaslar için Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank’la bizzat görüştüklerini ifade etti. Görüşmede projeyi Bakan Varan’a aktardığını belirten Aksoy, dosya halinde bakana verdiklerini ifade etti. Bakanlığın yer belirtilmesi gerektiğinden söz eden Aksoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Acıpayam Belediyesi işbirliğinde OSB için yer arayışında olduklarını aktardı.
“BUNA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”
İlçe ekonomisinin daha çok ayakkabıcılık, bıçakçılık ve tarım üzerine olduğunun altını çizen Aksoy, “İlçemizi kalkındırmak için OSB çalışmamıza yeniden başladık. Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank’la bizzat görüştük. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu da projenin takipçisi olacağını söyledi. Bakanlık bizden yer göstermemizi istedi. Biz de Acıpayam Belediyemiz, Denizli Büyükşehir Belediyemiz işbirliğinde yer arayışına başladık. İlçe olarak buna çok ihtiyacımız var. Acıpayam için bir milat olacak. Daha önce Yumrutaş Mahallesi’nde böyle çalışma başlatılmıştı. Denizli Sanayi Odası OSB için ayrılan yeri sattı. Yörükoğlu firması burada fabrika açsaydı, ilçede istihdam ve gelir de artardı” şeklinde konuştu.
“ACIPAYAM’DA SANAYİ ODASI OLMADIĞI İÇİN BİZ ÜSTLENDİK”
Yer konusunda belirli bir alan isteklerinin olmadığını, OSB’nin kurulması için her mahallenin uygun olabileceğinin altını çizen Aksoy; “Yer konusunda belirli bir alan talebimiz yok. Yeşilyuva Mahallesi’nde ayakkabıcılık, Yatağan’da ise bıçakçılık ön plandadır. Yer olarak bu mahallelere yakın olması bizim için iyi olur. Böylece Serinhisar’daki leblebicilere de yeni yer tahsis edilmiş olur. İnşallah el birliği ile bu işi gerçekleştireceğiz. Acıpayam’da büyük iş makineleri üreten de var, aynı zamanda hayvancılık yaygın olduğu için mandra olarak küçük işletmeler de var. Bunlar için de OSB’nin olması çok önemli. Bu tarz projeleri Sanayi Odaları yapar ama Acıpayam’da sanayi odası olmadığı için Ticaret Odası olarak projeyi biz üstlendik” dedi.
“GENELLİKLE EĞİTİM VE İŞ İÇİN DIŞARIYA GÖÇ VERİYORUZ”
Çardak ve Bozkurt İlçeleri’nde de OSB çalışmasının olduğunun altını çizen Aksoy; “Acıpayam, Denizli’nin en büyük ve en gelişmiş ilçelerinden birisidir. İlçemiz genellikle eğitim ve iş için dışarıya göç veriyor. Bizim amacımız, ilçemizin dışarıya göç vermemesi, istihdamın artması ve bölge ekonomisine katkı sağlamaktır. Burada kurulan işletmelerin de burada kalması gerekmektedir” diye konuştu.