AŞIK VEYSEL ŞİİRLERİYLE ANILDI

Denizli’nin Çameli ilçesinde belediye ve kaymakamlığın himayesinde Aşık Veysel’i anma gecesi düzenlendi.   

 

Çameli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği (CAMYEG) işbirliği içerisinde Çameli HEM Türk Halk Müziği Korosunun sunduğu Aşık Veysel'i anma gecesi düzenlendi. Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun anıldığı gecede seslendirilen eserler herkesin beğenisini kazandı. 

Konserin birinci bölümünde Aşık Veysel türkülerinden oluşan repertuarı korist ve solistler seslendirdi. Aşık Veysel ezgileri salonu dolduran seyircileri mest etti. “Uzun ince bir yoldayım” türküsünü salonu dolduran seyirciler  hep bir ağızdan söyledi ve uzun süre alkışlandı. Konserin ikinci bölümünde ise solistler, diğer türküleri seslendirdi. 

Belediye Başkanı Cengiz Arslan programda yaptığı açıklamada, “Aşık Veysel, gönül gözünü dünyaya açmış bir halk ozanıdır. Bu ülkenin yetiştirdiği en büyük ozanlardan biridir. Aşık Veysel’i ve ahirete göç etmiş tüm ozanlarımızı rahmetle anıyorum, hepsine selam olsun, dostları onları hep hatırlayacak. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine kaydedilen aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden, halk ozanımız için düzenlenen bu gecede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.