ACIPAYAM BELEDİYESİ GES KURUYOR

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, ilçeye bağlı Sırçalık Mahallesi’nde güneş enerji santrali kurulacağını açıkladı. 19 bin metrekare alanda kurulması planlanan GES,   900 kilowatt kurulu güce sahip olacak.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçe halkına müjde verdi. İlçeye bağlı Sırçalık Mahallesi’nde güneş enerji santrali  (GES) kurulacağını söyleyen Şevkan, sahada incelemelerde bulundu.

Pınarbaşı ile Sırçalık Mahallesi arasında bulunan alandan halka seslenen Şevkan; “Sırçalık Mahalllemize ait olan bir alandayız. Belediyemize ait güneş enerji tarlamızın kurulacağı alandayız. Yaklaşık 19 bin metrekare alana kuracağımız santralde  900 kilowatt değerinde elektrik üretilecek. Santralimizin yer teslimi ve ihalesi yapıldı. Çok yakında belediyemizin tükettiği elektrik buradan karşılanmış olacak ve tükettiğimiz kadarını da devletimize vererek gelir sağlayacağız. Emeği geçen tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Nice güzel günler bizleri beklesin” dedi.