ŞİMDİ DE SEL VURDU!

Baklan Ovası’nda yıllardır bağ evlerine elektrik bağlatamayan yaklaşık 25 aile, dolu ve sel felaketi yaşadı. Çal’a bağlı Denizler, Yazır ve Belevi mahallelerinin ortasında kalan tarımsal alanlarda bağ evlerinde yaşayan aileler, seslerinin duyulmasını bekliyor.

Çal’a bağlı Denizler, Yazır ve Belevi köyleri ortasında kalan tarımsal alanlarda bağ evlerinde yaşayan yaklaşık 25 aile, yıllardır verdikleri mücadeleye rağmen elektrik bağlatamadı.  Bölgedeki dağınık yapılaşmaya rağmen bağ evlerine elektrik bağlanmasını isteyen köylüler, bu kez de sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. 

Bölge perşembe günü dolu ve sağanak yağışa teslim oldu. Sel suları bağlara zarar verdi, bağ evlerindeki eşyalar sel sularına kapıldı. Bölge sakinlerinden Hatice Gökgöz, dolu ve sağanak yağış sonrasında bölgede sel felaketi yaşandığını belirterek,  “Burada daha önce ıslah edilmesini istediğimiz, tıkanan büzlerin temizlenmesini istediğimiz dere taştı. Sel suları bağlarımıza bahçelerimize zarar verdi. Evlerimizin bulunduğu alanlara geldi. Eşyalarımız sürüklendi. Kilometrelerce ileriden eşyalarımızı topladık. Üzüm bağları zarar gördü. Komşumun birkaç sıra üzümleri tamamen yok oldu. Benim ceviz bahçem büyük zarar gördü. Ne arayanımız ne soranımız oldu. Geçmiş olsun diyen çıkmadı. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

SEL BAKLAN

YILLARDIR ELEKTRİK BAĞLATAMIYORUZ

Tüm çabalarına rağmen bağ evlerine elektrik bağlatamadıklarını, şimdi de sel felaketinin oluşturduğu hasarla uğraşmak zorunda kaldıklarını belirten Gökgöz, “Bizim en önemli sorunumuz elektrik. Yıllardır kapı kapı dolaştık. Belediye başkanlarına gittik ama çözüm bulamadık. Buraya elektrik bağlamadılar. Şimdi de sel vurdu. Sesimizin duyulmasını,  buradaki derenin ıslah edilmesini ve evlerimize elektrik bağlanmasını istiyoruz” dedi.