KARARNAME ÇIKTI, ÇARDAK’TA DOĞALGAZ TAM GAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan ve 15 Temmuz Günü Resmi Gazete’de yayımlanan acele kamulaştırma kararıyla Çardak İlçesi’ndeki ikinci etap doğalgaz çalışmaları hız kazandı.

2021 yılı mayıs ayında Denizli’yi ziyaret eden dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Fatih Dönmez, Çardak İlçesi ile birlikte 6 ilçeye doğalgaz müjdesi vermişti. Çardak’ta birinci etap doğalgaz çalışmalarına başlanmış 2022 yılının son aylarında tamamlanmıştı. Birinci etap çalışmalarıyla ilçedeki TOKİ konutlarının bulunduğu 500 konut, doğalgaz konforuna kavuşmuştu.

İlçenin tamamına doğalgaz konforunu buluşturmak için ikinci etap çalışmalarına başlandı. Çardak ve Bozkurt İlçeleri’ndeki bazı taşınmazlar için doğalgaz boru ve bağlantı hattı döşenecek olması nedeniyle acele kamulaştırma kararı alındı. Karar, Resmi Gazete’nin 15 Temmuz Cumartesi günü yayımlandı.

Kararın yayımlanmasının ardından doğalgaz çalışmasının hız kazandığını ifade eden Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, “İlçemizde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Birinci etap çalışmalarımızla TOKİ’deki yaklaşık 500 konut doğalgaza kavuştu. 2 etap çalışmalarımızla Hürriyet, Cumhuriyet, Çınar, Saray, Bahçelievler ve İstiklal Mahalleleri’ni doğalgazla buluşturacağız. Şu anda abonelik işlemleri de başladı. Böylece tüm ilçede doğalgaz bağlanmış olacak.  15 Temmuz’da acele kamulaştırma kararı çıktı. Kararın çıkmasıyla doğalgaz çalışmalarımız hız kazanmış oldu” diye konuştu.