HONAZ’DA KİTAP KAFE İLGİ GÖRÜYOR

Honaz Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hizmete sunulan Kitap Kafe, ilçede her yaştan öğrenci ve vatandaşın ilgisini çekiyor.

Çocuk kitaplarından dünya klasiklerine yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanesi, bilgisayarları, nezih ortamı ve çeşitli ikramlar ile kitap okumak ve bilgiye ulaşmak isteyen her yaştan vatandaşın Honaz’da ki adresi Kitap Kafe oldu.

Kitap Kafe’de görevli alanında uzman öğretmenler ve rehber hocalar tarafından da haftanın her günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ders tekrarı, sınavlara hazırlık, yaprak testler gibi uygulamalarda ücretsiz olarak veriliyor.

BAŞKAN KEPENEK: “ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET”

Öğrenciler için keyifli, konforlu ve sıcak bir yaşam alanı oluşturduklarını belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek şunları söyledi, “Öğrencilik yıllarımda sıklıkla kitaba ve bilgiye ulaşmakta güçlük yaşıyordum. Bu konuda yaşadığım hiçbir sorunu gençlere yaşatmamak için kendime söz vermiştim. Okul dönemlerinde ders çalışmak, test yapmak için gelen öğrencilerimizin yanında sessiz ve nezih bir ortamda kitap okumak güzel zaman geçirmek isteyen vatandaşlarımızın da uğrak yeri oldu. Her bir yeterlilik öğrencilerimizi bir adım öne geçirecekse bizim de sosyal belediyeciliği kendisine şiar edinmiş bir Belediye olarak yarışmaya girecek gençleri hazırlamamız gerekiyor. Bu nedenle öğrencilerimize burada yaprak testler, Türkiye geneli deneme, il geneli deneme sınavları öğrenme eksikliklerini gidermek için her gün birer öğretmen ve danışabilecekleri rehberlik hocalarımız yardımcı oluyor. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi kurarken gençlerimize emanet etmişti. Hepimiz genç olduk ve bugün ülkemiz için hizmet ediyoruz. Şimdi sıra sizlerde.” diye konuştu.