GÜNEYKÖY GÖLETİ YÜKSELİYOR

​​​​​​​Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Güneyköy Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden GüneyköyGöleti'nde, gövde dolgusu inşaatının ilerlediği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, modern sulama yöntemlerini yaygınlaştırarak tarım verimliliğini artırmayı, toplulaştırma çalışmaları aracılığıyla tarım arazilerinin en iyi şekilde değerlendirilmesini, sağlıklı içme suyunun musluklara ulaştırılmasını ve yerleşim bölgeleri ile tarım alanlarını taşkın risklerine karşı korumayı hedeflerken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da su kaynaklarını koruma çabalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Güneyköy Mahallesi'nde yapımı devam eden GüneyköyGöleti'nde, gövde dolgusu inşaatının ilerlediği belirtildi. 28 metre yüksekliğinde planlanan GüneyköyGöleti'nin gövde dolgusu çalışmalarının yüzde70 fiziki tamamlanma seviyesine ulaştığı, projenin tamamlanması için kesintisiz çaba harcandığı ve yılsonunda gölette su tutulmasının planlandığı ifade edildi.

337 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak

Tüm çalışmalar tamamlandığında, GüneyköyGöleti toplamda 337 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak ve bin 20 dekar tarım arazisinin sulanmasına imkan sağlayacak. Bölgede uygulanacak sulu tarım yöntemi ile dekar başına 6 bin 300 lira gelir artışı ve yıllık 6 milyon 426 bin liralık ekonomik katkının sağlanması hedefleniyor.