BEYAĞAÇ'IN TARIM POTANSİYELİ ELE ALINACAK

Beyağaç'ta belediye ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek olan 1. Tarım Sempozyumu'nda ilçenin tarım potansiyeli konuşulacak.

Beyağaç Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde 11 Ağustos Cuma günü ilçede "1. Tarım Sempozyumu" düzenlenecek. Mehmet Yüksel Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek ve gün boyu devam edecek sempozyumda üniversiteden akademisyenler ile tarım sektöründen uzmanlar alanlarında bilgilendirme yapacak.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay'ın açılış konuşması ile başlayacak sempozyumda, Beyağaç Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ali Söylemez ilçe tarımının genel durumu anlatacak.

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Mehmet Emin Akçay zeytin yetiştiriciliği, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Türk kiraz yetiştiriciliği ve önemi, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz üzümsü meyvelerin önemi ve yetiştiriciliği, Emekli Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Kankaya fidan üretimi ve önemi, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hayri Sağlam sofralık üzüm yetiştiriciliği, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz kesme çiçekçilik ve önemi, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ridvan Uçar silajlık mısır yetiştiriciliği, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Gençoğlan basınçlı sulama sistemleri ve otomasyon, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Özrenk tarımsal hastalık ve zararlılarla mücadele, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Cafer Bulut Beyağaç ilçesi su kaynaklarının su ürünleri açısından değerlendirilmesi konularında bilgilendirmede bulunacaklar.

Sempozyum öncesi gün Beyağaç ve çevresinde saha çalışması yapacak katılımcılar, sempozyumdan sonraki gün de teknik ve bilimsel incelemede bulunacaklar.