KALE BELEDİYE BAŞKANI SAĞINÇ’TAN DAVET VAR!

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ünlü şarkıcılar; Zeynep Casalini ile İrem Derici’nin de konser vereceği ve 11-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 27’nci Geleneksel Kale Biber Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri’ne davet etti.

Kale Belediyesi, 11-12 ve 13 Ağustos tarihleri arasında Geleneksel Kale Biber Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri’nin 27’ncisini gerçekleştirecek. Festival, 11 Ağustos Cuma günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak.Kortej yürüyüşünün ardından aşure ikramı yapılacak. Birinci gün akşam saat 21.00’de pop rock müziğinin önde gelen ismi Zeynep Casalini konseriyle devam edecek.

İREM DERİCİ KALE’DE KONSER VERECEK

Festivalin ikinci günü olan 12 Ağustos Cumartesi günü ise mehteran gösterisiyle başlayacak olan festival, ‘Kale Biberi Yarışması’yla devam edecek. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirileceği festivalde heyecan, ünlü şarkıcı İrem Derici’nin sahneye çıkmasıyla doruk yapacak.

PEHLİVANLAR ER MEYDANINA ÇIKACAK

Etkinliğin son günü olan 13 Ağustos Pazar günü ise pehlivanlar Kale’de er meydanına çıkacak. Saat 10.00’da başlayacak olan ‘Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri’, Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı’nda gerçekleşecek.Festival öncesinde Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, güreş ağası Sezer Tomay ve Kırkpınar’da altın kemerin ebedi sahibi olmuş ve hayatta olan 3 başpehlivandan biri olan Hüseyin Çokal, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenledi.

KALE BİBERİ YARIŞMASI’NDA KRİTERLER

‘Kale Biberi Yarışması’sürecinin başladığını ifade eden Başkan Sağınç, “Yarışmaya katılacak olan üreticilerimizin bahçelerine gidilerek, orada incelemeler yapılıyor. Tarla düzeninden tarlanın ne kadar bakımlı olduğuna kadar, bir çok kriter yarışma öncesinde değerlendiriliyor. 12 Ağustos Cumartesi günü de üreticilerimizin o özenle yetiştirdiği biberlerinden yarışma için seçip getirdikleri biberleri de stantlarda sıralıyoruz. Jüri ekibimiz orada biberimizin özelliklerini en iyi yansıtan biberleri değerlendiriyorlar. Kale biberinin özellikleri var. Coğrafi işaret belgeli olan Türkiye’nin üçüncü biberi Kale biberidir. Şekli, rengi, büyüklüğü, sap ve burun yapısı, ele alınıyor” dedi.

BAŞKAN SAĞINÇ’TAN DAVET

‘Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin daha önceki yıllarda hafta içerisinde yapıldığını, güreşleri bu yıl hafta sonu gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Sağınç, “Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz bu yıl kıran kırana geçecek. Büyük bir mücadelenin olacağını düşündüğümüz güreşlerimizi bütün herkesi davet ediyoruz. 11-12 ve 13 Ağustos tarihleri arasında Geleneksel Kale Biber Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri’ne herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

“ATA SPORUNA OLAN SEVDAMIZ DEVAM EDİYOR”

2016,2017 2018 VE 2019 yıllarında 4 yıl üstü üste ağalık yapan güreş ağası Sezer Tomay; “Egenin ilk altın kemerli güreş ağası unvanını aldık. Aynı zamanda Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili 2022 ve 2023 yıllarında da 2 dönem güreş ağalığımız var. Ata sporuna olan sevdamız yine devam ediyor. 2023 yılı Muğla Kavakdere Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri’nin güreş ağalığını yapıyorum. Bütün herkesi bu yıl 27’ncisini düzenleyecek olduğumuz Geleneksel Kale Biber Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri’ne bekliyoruz” şeklinde ifade etti.