CUMHURİYET İÇİN YÜRÜYÜP, SUYA ATLAYACAK

Çal İlçesi’ne bağlı Aşağıseyit Mahallesi’nde 800 yılı aşkın zamandır düzenlenen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliği için geri sayım başladı. 18 Ağustos Cuma günü kınalı koçlar, kent merkezinde kortej yürüyüşüne katılacak, 26 Ağustos’taki etkinlikte ise koçlar, “Cumhuriyet’in 100. yılı aşkına” suya atlayacak.

Çal Belediyesi, 800 yılı aşkın zamandır düzenlenen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı kapsamında 18 Ağustos’taki kortej yürüyüşü ile 26-27 Ağustos’taki etkinliklerin hazırlıklarını tamamladı. Çal’ın kınalı koçları, çobanlar, çoban köpekleri ile davetliler, saat 19.00’da Valilik önünden kortej yürüyüşünü başlatacak. Yürüyüş Cam Horoz Heykeli önünde son bulacak.

ANA TEMA; CUMHURİYET

UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde de yer alan etkinliğin bu yılki ana temasının “Cumhuriyet” olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, kortej yürüyüşü ve etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu belirtti. Başkan Akcan, “Bilindiği gibi bu yıl cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Büyük milletimizin bağımsızlık mücadelesi ve düşüncesiyle inşa edilen Cumhuriyetimiz aşkıyla kınalı koçlar bu yıl kortej yürüyüşü yapıp, suya atlayacak. 8 asrı aşkın zamandır düzenlenen ve en önemli Türk geleneklerinden olan Sudan Koyun Geçirme ve Çoban bayramı etkinliğinin bu yılki ana teması Cumhuriyet oldu. Etkinliği, 100. yıl coşkusu ve aşkı adına yapacağız. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını ve milli mücadeleyi kahramanca gerçekleştiren büyüklerimizi yad edeceğiz. Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.