3. YENİLENEBİLİR ENERJİ VE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Bozkurt Belediyesi'nin organize ettiği festival, vatandaşların yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu.

Bozkurt Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 3. Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali, görkemli bir açılışla başladı. Festivalin açılışı, protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleşti. İstasyon Kafe-Restoran'ın açılışıyla festivalin startı verildi. Geçtiğimiz yıl Bozkurt Belediyesi tarafından kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla açılan Şebnem Şirin Parkı'nın yanında bulunan İstasyon Kafe-Restoran'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

RENKLİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Açılışın hemen ardından protokol üyelerinin katılımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Bu yürüyüşte halk dansları ekipleri, dans grupları ve palyaçolarla birlikte renkli anlar yaşandı. Yürüyüş, konser alanında sona erdi.

PROTOKOL KONUŞMALARI

Festivalde birçok önemli isim yer aldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, festivalin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Çelik, ülkenin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek, "Biz heyecanımızı, cesaretimizi, gücümüzü 1923'ten, Cumhuriyet'ten, Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz" dedi. Ayrıca, Başkan Çelik, yaptığı projelerden bahsederek, "Tarımda üreten Bozkurt dedik, âtıl olan arazilerimizi kendimiz ektik, kendimiz biçtik" dedi.

BAŞKAN ÇELİK’TEN MÜJDE

Başkan Çelik, vatandaşlara bir müjde vererek, "Sizlere son olarak güzel bir haberi buradan duyurmak istedim. Biz memleket sevdalısıyız, vatandaşlarımızdan gelen yüzme havuzu ve spor kompleksi talepleri üzerine projemizi bitirdik" dedi.

BOZKURT KAYMAKAMI'NDAN VEDA

Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, festivalin önemine vurgu yaparak, "Bozkurt Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali gerek muhacir kültürünün yansıtılması gerekse ilçemizin tanıtılması bakımından oldukça önemli bir festivaldir" ifadelerini kullandı.

BOZKURT’UN DEĞERLERİ SAHNE ALDI

Protokol konuşmalarının ardından, Bozkurt'tan Sesler Korosu sahne aldı. Festival, Ayşe Dinçer konseriyle son buldu ve katılan vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.