BAŞKAN ŞEVİK ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, açılışı için gün sayan belediye yatırımlarını inceledi. Fen İşleri Müdürü Adil Cabaroğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Şevik, esnafı da ziyaret ederek “hayırlı işler” diledi, esnafın 30 Ağustos Zafer Bayramları’nı kutladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, açılışı için gün sayan belediye yatırımlarını inceledi. Başkan Şevik, 29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilecek olan Alparslan Türkeş Parkı’nda incelemelerde bulundu. Sarayköy Caddesi Duran Çeşmesi Mevkii’ndeki parkın ilçenin en prestijli parkı olacağını vurgulayan Başkan Şevik, “Buldanımızı yeşil alanları ve spor olanaklarıyla daha da zenginleştiriyoruz.  Daha yeşil, daha temiz ve daha sağlıklı bir ilçe oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel park için emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

KİTAP KAFE’DE SON RÖTUŞLAR

22-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali etkinlikleri kapsamında açılışı gerçekleştirilecek olan Kitap Kafe’nin son rötuşlarını yerinde inceleyen Başkan Şevik, “Ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını vereceğimiz Kitap Kafe, gençlerimizin gözde mekanlarından olacak. PAÜ Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim görmek için ilçemizi tercih eden gençlerimiz ile lise öğrencilerimize hizmet verecek olan kitap kafede son rötuşlar yapılıyor. 22 Eylül’de açılışını gerçekleştireceğimiz kitap kafe şimdiden gençlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

KONSERVATUAR AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Festival etkinlikleri kapsamında açılışı gerçekleştirilecek olan bir diğer belediye yatırımı olan Belediye Konservatuarı ve Kültür Evi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Şevik, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Buldanlı bestekar Habip Çamlıyer’ın adının verileceği konservatuar ve Kültür Evi ile ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “İlçemiz Bağlayan Sokak’ta bulunan ve kendine özgü mimarisiyle göz dolduran 120 yıllık taş evin restorasyonunda sona gelindi. Burasını, Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuarı ve Kültür Evi olarak hizmete açıyoruz. Müziğe ve görsel sanatlara ilgili olan çocuklarımız ve gençlerimiz burada yeteneklerini geliştirecek, Öğrencilerimiz, okul dışındaki boş vakitlerini kurslarda değerlendirme imkanı bulacak” dedi.

“EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Başkan Şevik, daha sonra Gölbaşı Mahallesi’nde inşaatı devam eden Anaokulu’nda incelemelerde bulundu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın "Okul Öncesinde Seferberlik” projesi kapsamında ilçeye kazandırılan 6 derslikli anaokulu, yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Buldan Belediyesi tarafından bedelsiz olarak tahsis edilen arsaya inşa edilen anaokulu, ilçenin önemli bir eksikliğini gidermiş olacak. Başkan Şevik, ilçe çocuklarının güzel şartlarda eğitim hizmetlerine kavuşması için belediyenin imkanları doğrultusunda her türlü desteği verdiğini, vermeye de devam edeceklerini açıkladı.

YOL HELVACILARA ÇOK YAKIŞTI

Başkan Şevik, daha sonra alt yapı yetersizliği nedeniyle sık sık bozulan Helvacılar Mahallesi ile Güroluk Mahallesi’ni birleştiren meydan ve yolda kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını inceledi. Yolda kilitli parke taşı döşeme ve düzenleme çalışmaların tamamlandığını söyleyen Başkan Şevik, “İnşallah bu son olur. Yol her iki mahallemize hayırlı olsun” dedi. Başkan Şevik, inceleme gezileri esnasında ilçe esnafını da ziyaret ederek; “hayırlı işler" diledi, esnafların 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı.