BEYAĞAÇ’TA TARHANALAR KAYNADI

Beyağaç Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür ve Tarhana Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Festival kapsamında yapılan En İyi Topan Tarhana Yarışması’nın birincisi Saniye Tatık oldu. 400 pehlivanın katılacağı yağlı güreşler yarın yapılacak.

Beyağaç Belediyesi öncülüğünde bu yıl 12’ncisi gerçekleşecek olan Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür ve Tarhana Festivali renkli görüntülerle başladı. Kortej yürüyüşü ile start alan festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Akçay, ilçenin geleneksel lezzeti topan tarhana hakkında bilgiler paylaştı.

Festival ile başka il ve ilçelere göç eden Beyağaçlıları yılda bir kere bile olsa bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Akçay; “Hedefimiz, ilçemizin problemlerini ve güzelliklerini paylaşarak alternatif çözüm yolları bulmak. Bu festival, ilçemizin tanıtılmasına da katkı sağlayacak. Festivalimiz, son yıllarda öne çıkan alternatif yayla turizmi için çok bakir olan Yumaklı, Karagöl, Topuklu, Anıt Karaçam Ormanları, Kartal Gölü, Eşen Gölü ve Eren Günü’nün yerli ve yabancı turistlere tanıtılmasını sağlayacaktır” dedi. Açılış konuşmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ve belediyenin Mehmet Yüksel Salonu’nda fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

BEYAĞAÇ’TA TARHANALAR KAYNADI

TOPAN TARHANA YARIŞMASI’NIN GALİBİ SANİYE TATIK

Tarhana ikramının yapıldığı festival kapsamında En İyi Topan Tarhana Yarışması düzenlendi. 20 kişinin katıldığı yarışmada; Saniye Tatık birinci, Emine Pakatlı ikinci, Fatma Tekin ise üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine 5 bin TL, ikincisi 3 bin TL ve üçüncüsüise 2 bin TL ile ödül verilecek.

BEYAĞAÇ’TA TARHANALAR KAYNADI

AYŞE DİNÇER KONSERİ BU AKŞAM

Festival kapsamında bugün yayla gezileri, topan tarhana ikramı yapıldı. Bu akşam saat 21.00’de Ayşe Dinçer sahne alacak. Yarın saat 11.00’de yaklaşık 400 sporcunun kol bağlayacağı yağlı pehlivan güreşleri ile festival son bulacak.

BEYAĞAÇ’TA TARHANALAR KAYNADI