BULDAN’DA İKİ ÖNEMLİ AÇILIŞ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in  iki önemli projesi olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kitap Kafe ile Buldan Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuarı ve Kültür Evi, 21. Buldan Dokuma ve El Sanatları Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen açılış töreniyle, hizmete girdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in gençlik projeleri arasında yer alan iki önemli projesi açılış töreniyle hizmete girdi. İlk olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde 150 metrekarelik kapalı alan, teras ve yeşil alandan oluşan Kitap Kafe açılışı gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi iken 20 Şubat 2015 tarihinde terör örgütü üyeleri tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun  adının verildiği Kafe’nin açılışına; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, TÜRKAV Denizli Şube Başkanı Murat Aydınlı, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak, Buldan MYO öğretim üyeleri ile Cumhur İttifakı ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile ilçe gençleri katıldı.

BULDAN’DA İKİ ÖNEMLİ AÇILIŞ

KONUŞURKEN DUYGULANDI

TÜRKAV Denizli Şube Başkanı Murat Aydınlı, Çakıroğlu adının verildiği Kitap Kafe açılışında konuşurken duygulandı. Çakıroğlu ile tanışıklığının olduğunu vurgulayan Aydınlı, “24 yaşında olup, vatana dair hayalleri vardı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayali tarih öğretmeni olmak idi. Tarih öğretmenliği son sınıf öğrencisi idi ve nişanlı idi, evlenmek istiyordu. O gün sınava girebilmek için üniversiteye gelmişti. Şöyle bir algı var; Fırat Başkanımız o gün orada bulunması bir insanın en temel hakkı olan eğitim hakkını sahip çıkabilmek adına üniversitede bulunuyordu. İzin vermediler. Çakıroğlu’nu biz, şehitler kervanına yolcu ettik. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının Buldan’da yaşatılacak olması ve yeni Fırat Yılmaz Çakıroğullarının yetişecek olması bizleri mutlu etti” dedi.

BULDAN’DA İKİ ÖNEMLİ AÇILIŞ

“ALLAH BİR DAHA GENÇLERİMİZİN ACILARINI YAŞATMASIN”

Çakıroğlu’nun 24 yaşında inandığı dava uğruna şehit olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer; “Allah bir daha gençlerimizin acılarını yaşatmasın. Buldan Belediyemiz gençlerimizi kitapla, kültürle, bilgiyle buluşturacak bir projeyi hayata geçirdi. İnşallah buradan nice Fırat Yılmaz Çakıroğluları, kardeşlerimiz çıkacak” diye konuştu.

BULDAN’DA İKİ ÖNEMLİ AÇILIŞ

“BÖLGEYE ÖRNEK OLMALI”

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak ise şunları kaydetti: “Buldan, tarihi olarak da çok önemli bir ilçemizdir. Fıratımız bizim için kırmızı çizgimizdir. En gencimiz, en yakışıklımızdır. İzmir’in göbeğinde hain terör örgütünün hain mensupları tarafından 2015’in 30 Şubat’ında  şehit edilerek hayata veda etmiştir. Fakat bugün burada özellikle Buldan İlçemizde binlerce Fırat yetiştirebileceğimizi bir kez daha gördük. Rabbim inşallah nasip eder bu kütüphanemiz tüm gençlerimize faydalı olur. Biz Ülkü Ocakları olarak vatanın bekası ve geleceğimizi temin etmede gençlerimizin daha iyi gelişebilmesi için bu tür organizasyonlara her zaman varız, var olmaya da devam edeceğiz.”

BULDAN’DA İKİ ÖNEMLİ AÇILIŞ

“BÖLGEMİZDE İLK OLACAK”

Belediye olarak gençleri önemsedikleri ve gençlere hizmet edecek bu tür yerlerin sayısını artırmak için çalışmalarının devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kitap Kafe ile ilgili bilgi verdi.  Kafede gençlerin yararlanabileceği  her türden kitap ve dünya klasikleri içerisine girmiş yerli ve yabancı yazarlara ait eserlerin bulunduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile liseli gençlerimiz buradan yararlanabilecek. Burada kitaplarını okurken veya internetten araştırmalarını yaparken kafe bölümünden ise cüzi bir ücret karşılığında  çayını kahvesini içebilecek, tostunu , poğaçasını yiyebilecek. Gençlerimize yönelik projemiz kanaatimce bölgede ilk olacak. Burasının da rahmetli şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile yaşayacak olması ülkücü camianın da sadece 80 öncesi değil Malazgirt’ten bu tarafa Kars’ın Ani kapısından girdiğimiz günden bu tarafa bu topraklarda ülkücü manifest, ülkücü ideali her zaman çok kıymetli ve değerli olmuştur. Böyle devam edecektir” diye konuştu. Törene katılan davetliler açılış konuşmalarının ardından, kafeyi gezerek bilgi aldı, kitapları inceledi.

GELECEĞİN BESTEKARLARI, SANATÇILARI YETİŞECEK

Kafenin ardından, Buldanlı bestekar ve ses sanatçısı Habip Çamlıyer’in adının verildiği konservatuar ve kültür evi açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini, Üstat Habip Çamlıyer’in yeğenleri Fatma Sucu, Ulviye Tuncay ve Mustafa Sucu, akrabaları ve davetlilerle birlikte kesen Başkan Şevik, Cumhuriyet Mahallesi Bağlayan Sokak’ta bulunan 120 taş binayı kamulaştırarak, konservatuar alarak restore ettiklerini açıkladı. Buldan Belediyesi tarafından açılan ücretsiz kurslara devam eden 100’ün üzerinde kursiyere piyano, klasik gitar, elektro gitar, keman, mızıka, yan flüt, bateri, kalimba, def, bağlama,ritim, ukelele ve perküsyon eğitimi verildiğini açıklayan Başkan Şevik, “Kurslarımız burada devam edecek. Yalnızca müzik kursları değil, resim, ebru gibi kurslar da açmak istiyoruz. Burada geleceğin bestekarları, müzisyenleri ve sanatçıları yetişecek” dedi.