YENİCEKENT HİZMET BİNASI AÇILDI

Buldan Belediyesi Yenicekent Hizmet Binası, 26. Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali kapsamında düzenlenen törenle hizmete girdi.

Buldan Belediyesi tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali, ‘Yenicekent Hizmet Binası’nın açılış töreniyle start aldı. Belediyenin birim müdürlerinin hizmet vereceği binanın açılışına; Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in yanı sıra AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Karaca, Belediye Baykan Yardımcısı Veli Tokdemir, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, Mahalle Muhtarı Musa Çakır, belediye meclis üyeleri  ile birlikte davetliler katıldı. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Karaca yaptığı açılış konuşmasında hizmet binasının Yenicekent'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Yenicekent, belediyeden daha iyi hizmetler alacaktır, daha kısa zamanda daha iyi hizmet alacağına inanıyorum” dedi. 

YENİCEKENT’İN BEKLEDİĞİ PROJELER GELİYOR

Yenicekent’in belediye iken 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile Buldan’ın mahallesine dönüştüğünü hatırlatan Başkan Şevik, “Yenicekent hak ettiği hizmeti bizim dönemimizde almaya başladı. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız hizmet Yenicekent’in en önemli talebi olan yarı kapalı pazaryerini yaptık, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Yıkılmaya yüz tutmuş, garaj dükkanlarının, hal dükkanları ile düğün salonunun bakımlarını yaptık. Böylelikle hem görüntü kirliliği ortadan kalktı hem de yıkılmaya yüz tutmuş işyerlerini yeniden ayağa kaldırdık. Mahallemize yaptığımız çevre düzenlemeleri ile  geçmişi 5 bin 500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan turizm kentine yakışır hale getirdik. Yenicekent’in beklediği projeleri bir bir hayata geçiriyoruz” şeklinde ifade etti.

YENİCEKENT HİZMET BİNASI AÇILDI

“HEDEFİMİZ, TRİPOLİS’E GELEN TURİSTLERİ YENİCEKENT’E ÇEKMEK”

İlk kuruluşu Lidya zamanında olan ve Geç Helenistik Dönem'de ‘Tripolis’ olarak adlandırılan antik kente ev sahipliği yapan Yenicekent’in merkezinde de turizm atağı başlattıklarını açıklayan Başkan Şevik, “Prof. Dr. Bahadır Duman Hocamızın başkanlığında devam eden Tripolis Antik Kentimiz, bugün yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı durumunda. Belediye olarak biz de Tripolis’e gelen turistleri Yenicekent Mahallemizin merkezine çekmek için başlattığımız çalışmalarını hızla devam ediyoruz.  Bölgeyi fetheden Selçuklu komutanlarından birine ait olduğu bilinen Emir Sultan Türbesi çevresinde gerçekleştirdiğimiz arkeolojik kazılarda 30 adet Müslüman mezarı bulundu. Şimdi de türbeyi restore ederek turizme kazandırmak istiyoruz. Ayrıca türbenin hemen yanında bulunan eski Jandarma Karakolu’nu restore ederek, müze olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

YENİCEKENT HİZMET BİNASI AÇILDI

“12 ADET DÜKKAN YAPIYORUZ”

Türkiye’nin ilk turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştiren Yenicekent’in gelişen ve büyüyen bir mahalle olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Mahalle sakinlerimizin bizden bir talebi de yeni işyeri, sanayi alanlarının açılması idi. Mahalle sakinlerimizin bu talebini de yerine getiriyoruz. Sanayi sitesinin bulunduğu bölgede 12 adet dükkan yeri yapıyoruz” diyerek Yenicekent’in beklediği projeleri bir bir hayata geçirildiğini söyledi. Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde Yenicekent Hizmet Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler hizmet binasını gezdirerek müdürlükler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.