AKADEMİSYENLERDEN BULDAN GEZİSİ

Denizli’deki Turizm Kongresi için kente gelen akademisyenler hafta sonunda Buldan ilçesini ziyaret etti, incelemelerde bulundu. 

 

PAÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ulusal Turizm Kongresi için kente gelen akademisyenler Buldan’ı ziyaret etti.  İlçenin tarihi ve kültürel miraslarını inceleyen akademisyenler Turizm Fakültesi-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uluslararası İlişkiler Bölüm Koordinatörü Doç. Dr. Ümmühan Bayram eşliğinde ilk olarak Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’ni ziyaret etti. Grup daha sonra ilçenin geleneksel el dokumasının dünü ve bugününün sergilendiği eski cezaevi koğuşlarını gezdi.

Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol, ilçenin geleneksel dokuması, kültür mirası yapıları ve turizm değerlerinin yanı sıra belediye tarafından yürütülen restorasyon uygulamaları ve turizm yatırımlarıyla ilgili bilgi verdiği akademisyenler, daha sonra ilçede 1930’lı yıllarda belediye başkanlığı yapan Talat Tarakçı Konağını ziyaret etti.  

Buldan Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması gerçekleştirilen tescilli sokaklarını gezen turizm akademisyenlerine, ilçenin meşhur lezzetlerinden otlu pide ve simit ikram edildi.