CUMHURİYET'İN 100. YILINDA SARAYKÖY'DE TARİH RÜZGARI

Başkan Özbaş'ın Cumhuriyet anlatımıyla Sarayköy'de tarih şenlik havasında yaşandı.

Sarayköy'de Cumhuriyet Coşkusu

Sarayköy Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılını bir hafta sürecek etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Bugünkü etkinliklerde gençlerle akademisyenler bir araya geldi ve Cumhuriyet'in emanetçileriyle tarih üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Öğrencilere Özel Etkinlik

Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde ücretsiz eğitim gören öğrencilere yönelik Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. Programda öğrencilere Türk Bayrağı hediye edilirken, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Cumhuriyet hakkında tarihi bilgilerle gençleri aydınlattı.

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA SARAYKÖY'DE TARİH RÜZGARI

Başkan Özbaş'tan Cumhuriyet Vurgusu

Başkan Özbaş, gençlere Cumhuriyet'in değerlerini aktarmak adına düzenlenen programda, "Sarayköy Türk tarihine en yakından şahitlik etmiş bir şehirdir. Büyük Cumhuriyetimiz gençlerimiz üzerinden yürüyecek. Sarayköy olarak bizler üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet'in Parlayan 100'ü Sarayköy" Söyleşisi

Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş ve ilçe protokolü katıldı. Söyleşide Prof. Dr. Turgut Tok, Sarayköy ve Denizli tarihini ele alırken; Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane, Cumhuriyet öncesi ve sonrasını anlattı.

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA SARAYKÖY'DE TARİH RÜZGARI

Akademisyenlerden Tarihi Yorumlar

Prof. Dr. Turgut Tok, Sarayköy'ün son yıllardaki başarısına dikkat çekerek, "Sarayköy'ü son yıllarda son derece başarılı buluyoruz" dedi. Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane ise Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren yarattığı kültür hareketi hakkında bilgiler verdi.

Etkinliğin sonunda Başkan Özbaş, Prof. Dr. Turgut Tok ve Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane'ye katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA SARAYKÖY'DE TARİH RÜZGARI