ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

Bozkurt Belediyesi ile Bozkurt Rotary Kulübü, kız çocuklarının sağlığını korumak amacıyla işbirliği yaptı. Kız çocuklarını HPV aşısı ile rahim ağzı kanserine karşı korumayı hedefleyen işbirliği, aşı etkinliğiyle başladı.

Bozkurt Belediyesi ve Bozkurt Rotary Kulübü, kız çocuklarının sağlığını korumak amacıyla işbirliği yaparak önemli bir projeye imza attı. 9-13 yaş arasındaki kız çocuklarını HPV (Human Papillomavirus) aşısı ile rahim ağzı kanserine karşı korumayı hedefleyen bu işbirliği, aşı etkinliği ile başladı.

“ÇOCUKLARIMIZI ÖMÜR BOYU KORUYACAĞIZ”

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Bugün kızlarımıza aşı uygulaması gerçekleştirdik. Ayrıca annelerine ve teyzelerine rahim ağzı kanseri hakkında bilgi vererek farkındalık yarattık. Bu hastalığın bir aşıyla önlenebileceğini anlattık. 6 ay sonra ikinci dozu uygulayarak çocuklarımızı ömür boyu koruyacağız” dedi.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

“AŞI BAKANLIĞIN PROTOKOLÜNE DAHİL EDİLMELİ”

HPV aşısının Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz aşı takviminde yer almadığını ifade eden Başkan Çelik; “Aşıya ulaşmak hem zor hem de biraz maliyetli. Bu durumda, bizler aşının bir an önce Sağlık Bakanlığı’nın protokolüne dahil edilmesini talep ediyoruz. Sağlığımız için önemli olan bir aşının bu kadar sıkıntılı bir süreçle karşılaşması gerçekten düşündürücü. Umuyoruz ki yetkililer bu konuya bir an önce çözüm bulur” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

“AMACIMIZ HPV'NİN FARKINDALIĞINI ARTIRMAK”

Denizli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mustafa Özcan ise “Denizli Rotary Kulübü olarak geçen yıl Bozkurt Kadın Kooperatifi ile bir toplum birliği kurduk. Bu sefer, başkanımızın liderliğiyle yürüttüğümüz HPV farkındalık ve aşı uygulama projesinde amacımız; HPV'nin farkındalığını artırmak, toplumda HPV bilincini oluşturmak, aşının rahim ağzı kanserine engel olduğunu ve ömür boyu koruyuculuk sağladığını herkese duyurarak sağlıklı anneler yetiştirmektir. Bugün burada kısa bir bilgilendirme yapacak ve ardından 9-14 yaş arası çocuklarımıza HPV  aşısı uygulamak için toplandık” ifadelerini kullandı. İlk doz aşılar uygulandıktan sonra, 6 ay sonra gerçekleştirilecek ikinci doz aşılar için hazırlıklar başladı.