ACIPAYAM'DA PANCAR HASADI BAŞLADI

Acıpayam'da endüstriyel bitkiler içinde sağladığı katma değer bakımından ön sıralarda bulunan şeker pancarının hasadına devam ediliyor.

 

Dünyada stratejik öneme sahip gıda maddelerinin başında gelen ve endüstri bitkileri içinde sağladığı katma değer bakımından ön sıralarda yer alan şeker pancarı üretimi, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Acıpayam'da da çiftçiler, gerçekleştirdikleri şeker pancarı üretimi ile temel gıda talebinin karşılanmasının yanı sıra tarımsal üretime ve istihdama büyük katkı sağlıyorlar. Yetiştiriciler, tarımsal üretim açısından çok önem taşıyan şeker pancarında hasada devam ediyor.

ACIPAYAM'DA PANCAR HASADI BAŞLADI

HASAT ETKİNLİĞİ YAPILDI

Gümüş Mahallesi'nde şeker pancarı hasat etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Kaymakam Mustafa Gürbüz, Acıpayam İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Oymak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Serkan Aydın ve Gümüş Mahalle Muhtarı Deniz İlgün katıldı.

ACIPAYAM'DA PANCAR HASADI BAŞLADI

Çiftçilerle sohbet ederek hasat hakkında bilgi alan Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, traktörle pancar hasadı yaptı, çiftçilere bol ve bereketli kazançlar diledi.