YILDIRIM BEYAZIT PARKI'NDA TARİHİ YENİLEME

Buldan Belediyesi, tarihi öneme sahip Yıldırım Beyazıt Parkı'nda yenileme çalışmalarına başladı. Başkan Şevik, parkın daha kullanışlı ve estetik bir hale geleceğini vurguladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Yeni Mahalle'deki Yıldırım Beyazıt Parkı'nda başlatılan yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Şevik, parkın 2000 yılında açıldığını ve yenileme çalışmalarının sonunda parkın daha kullanışlı, aydınlık ve estetik bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Buldan Belediyesi'nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında Yıldırım Beyazıt Parkı'nın da dahil olduğunu açıklayan Başkan Şevik, "Yeni parklarımızla yeşil alan miktarını arttırıyoruz ve her yaştan vatandaşımızın hoşça vakit geçirebileceği alanlar oluşturuyoruz," dedi.

Yıldırım Beyazıt Parkı'nın tarihi bir anlamı olduğunu vurgulayan Şevik, Timur'un Ankara Savaşı'nı kazandıktan sonra İzmir yöresini fethetmek üzere Denizli’ye geldiği ve Yeni Mahalle'deki alanda konakladığına dikkat çekti. Parkın, Ankara Savaşı sonrası Akşehir’de hayatını kaybeden Osmanlı padişahı Yıldırım Beyazıt’ın adını taşıdığını ve yenileme çalışmalarında tarihi geçmişin göz önünde bulundurulacağını belirtti.