62 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Buldan’da 62 yıl önce evleri baraj suları altında kaldığı için taşınmak zorunda kalan Derbent Mahallesi sakinlerinin tapu sorunları çözülüyor.

Buldan – Alaşehir Yolu üzerinde bulunan Derbent Mahallesi sakinleri, 62 yıldır beklediği tapularına kavuşacak. 1962 yılında mahalleye yapılan sulama barajı nedeniyle evleri su altında kalan Derbent sakinleri 10 kilometre uzağa taşınmak zorunda kalmıştı.

Aradan geçen yıllarda Derbent sakinleri unutuldu, yeni taşındıkları bölgedeki arazilerine ait tapuları alamadı. 90 haneli ve 367 kişinin yaşadığı mahallede 88 hak sahibi bulunuyor. Hak sahiplerine tapu sorunlarının çözümünde son aşamaya gelindiği haberini Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik verdi.

62 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

TAPULARINI ALACAKLAR

Mahalleye ziyaret gerçekleştiren Şevik, hak sahiplerinin sorununu çözmek için 2014 yılında çalışma başlattıklarını hatırlatarak; “2014 seçimlerinden önce Derbent Mahallemizin tapu sorunu çözmek amacıyla çalışma başlatmıştık. O dönem sonuçlandıramamıştık. Ama vatandaşlarımıza tapularını vermek yine bize nasip olacak. En az tapularını alacak hak sahipleri kadar mutluyum” diye konuştu.

62 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Derbent Mahallesi muhtarı Yaşar Öz, “Mahallemizin tapu sorununu çözmek için verdiğimiz mücadele sonuç verdi. Vatandaşlarımız 62 yıl sonra tapularını kavuşuyor” diye konuştu.