BULDAN’DA YÜRÜYÜŞ VE DAĞ BİSİKLETİ PARKURU GENİŞLETİLİYOR

Buldan Belediyesi, ilçenin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini daha iyi yaşatabilmek amacıyla yürüttüğü eko turizm çalışmaları kapsamında belirlenen yürüyüş ve dağ bisikleti parkurlarının genişletilmek için çalışmalar yapıyor. Başkan Mustafa Şevik, Süleymanlı Yayla Gölü çevresinde Koruma İmar Planı çerçevesinde düzenleme yapılacağını söyledi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için doğaya dayalı turizm yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Buldan’ın tarih ve kültürel zenginlikleriyle birlikte doğal güzelliğe de zengin bir ilçe olduğunu belirten Şevik,  “Denizli’ye 55 km ve Buldan’a 8 km mesafede, bin 155 rakıma sahip, 50 hektarlık bir alanı kapsayan Süleymanlı Yayla Gölümüz var.  1. Derece doğal sit ilan edilen Süleymanlı Yayla Gölü, göçmen kuşların uğrak mekanlarından olması nedeniyle kuş gözlemcilerinin, bitki türleri ve doğal güzelliği ile doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı.  Öncelikle bu doğa harikası gölümüzün çevresinde, doğal yapıyı bozmayacak, betonlaşmadan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan Süleymanlı Yayla Gölü Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede, Yayla Gölü ve çevresinin doğal güzelliğine uygun oturma alanları, dinlenme ve piknik alanlarının planlandığı projemiz hazır” dedi.

BULDAN’DA YÜRÜYÜŞ VE DAĞ BİSİKLETİ PARKURU GENİŞLETİLİYOR

6 YÜRÜYÜŞ, 4 DAĞ BİSİKLETİ ROTASI VAR

Buldan Kaymakamlığı ve GEKA işbirliğinde gerçekleştirilen Yürüyüş, Bisiklet ve Dağ Bisikleti rotasının canlandırılması için alt yapı çalışmalarına ağırlık verileceğini vurgulayan Şevik, “Buldan’da takip edebilecek 6 yürüyüş, 4 dağ bisikleti rotası bulunuyor. Kestanederesi-Dağ Deresi Orman Yolu-Buldan Yayla Gölü, Buldan Yayla-Pekmez Kaya-Yayla Gölü, Süleymanlı Yayla-Karlık Yangın Kulesi –Dağ Deresi-Kestanederesi, Süleymanlı Yayla-Göl Rotası, Tripolis Antik Kenti-Gezi Rotası ise Tripolis Antik Kenti-Narlı Dere Yürüyüş yolu rotası ile  Buldan-Yayla Gölü-Karlık Yangın Kulesi-Helvacılar Mahallesi-Buldan, Buldan-Dağ Deresi Orman Yolu-Yayla Gölü-Akçam Gediği-Armutlu Gediği-Buldan, Buldan-Bölmekaya-Osmaniye-Tripolis Antik Kenti, Buldan Yayla Gölü-Pekmez Kaya-Yayla-Kovanoluk-Yayla Gölü olmak üzere üç adet Dağ Bisiklet Rotası belirlenmişti. Belirlenen rotaların artırılması için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

BULDAN’DA YÜRÜYÜŞ VE DAĞ BİSİKLETİ PARKURU GENİŞLETİLİYOR