ÇAL'DA 17 AİLEYE KOÇ DESTEĞİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile hayata geçirdiği proje kapsamında Çal'da 17 aileye 33 adet ivesi ırkı koçluk toklu dağıtımı gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile uyguladığı "Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin artması amacıyla yetiştiricilere damızlık koç ve teke hibe desteği veriliyor.

ÇAL'DA 17 AİLEYE KOÇ DESTEĞİ

Proje kapsamında sağlanan yüzde 75 destekle Çal'da 17 aileye 33 adet ivesi ırkı koçluk toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Çal Belediyesi hayvan pazarında düzenlenen dağıtım törenine Çal Belediye Başkanı Yardımcısı Adnan Tatar, MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi ile Çal İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydoğan Gürcan ve yetiştiriciler katıldı.

ÇAL'DA 17 AİLEYE KOÇ DESTEĞİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşların sürülerinde verim ve kalitenin düşmesine engel olmak için 2022 yılında hayata geçirdiği proje ile bu yıl 321 çiftçiye 600 adet damızlık koç ve teke hibe desteğinde bulunacağı, projeden faydalanan üreticilerin kura sonucunda damızlık koç ve tekelerini teslim alacakları öğrenildi.